Imate dovolj poguma za skok z elastiko 260 metrov v globino?

Ekstremni adrenalinski navdušenci bodo od avgusta dalje lahko na Kitajskem skočili 260 metrov v globino.Bi vi skočili?
Imate dovolj poguma za skok z elastiko 260 metrov v globino?
Bungee jumping še ni uradno odprt, a v parku organizirajo različne aktivnosti za njegovo promocijo, tudi poskusne skoke. (FOTO: CNN)

Na Kitajskem stoji najvišji stekleni most na svetu in že sama hoja po njem je pravi adrenalinski podvig. Za tiste, ki pa jim sama hoja po mostu ne požene dovolj močno krvi po žilah bodo v nacionalnem parku Zhangjiajie v avgustu odprli prav posebno atrakcijo- bungee jumping, kjer se bodo adrenalinski navdušenci lahko pognali, kar 260 metrov v globino.

Rekord trenutno najvišje ploščadi za bungee jumping ima Macau Tower Bungy Jump, ki ljudem omogoča skok z višine 233 metrov. Kmalu odprti bungee jumping bo edinstven v več pogledih. Zaradi steklenega mostu bodo lahko pogumneže opazovali tudi tisti, ki so zbrali pogum zgolj za sprehod čez most. »Bungee jumping bo zares nekaj posebnega, ker bo ponujal fantastične poglede na čudovito pokrajino Zhangjiajie, « je za CNN Travel dejal Joe Chen, vodilni v turistični pisarni Zhangjiajie Grand Canyon. »Ker gre za skok z mostu, je vrv drugačna kot pri skoku s stolpnice, « razlaga Chen in dodaja, da bodo imeli skakalci občutek popolnega prostega padanja.

A to še ni vse. Kitajci želijo obiskovalce na most privabiti tudi z drugimi novostmi, saj v prihodnjih letih načrtujejo tudi postavitev doooolgega tobogana in najvišje gugalnice na svetu.

Od konca maja pa do uradne otvoritve že potekajo različne aktivnosti in »testiranja « nove atrakcije. Za pogumne pa več v videu spodaj.


Fatal error: Uncaught exception 'Doctrine_Connection_Mysql_Exception' with message 'SQLSTATE[HY000]: General error: 145 Table './bicikel_naprostem/news_user_click' is marked as crashed and should be repaired' in /var/www/html/bicikel/class/lib/doctrine_1.2/lib/Doctrine/Connection.php:1082 Stack trace: #0 /var/www/html/bicikel/class/lib/doctrine_1.2/lib/Doctrine/Connection/Statement.php(269): Doctrine_Connection->rethrowException(Object(PDOException), Object(Doctrine_Connection_Statement)) #1 /var/www/html/bicikel/class/lib/doctrine_1.2/lib/Doctrine/Connection.php(1042): Doctrine_Connection_Statement->execute(Array) #2 /var/www/html/bicikel/class/lib/doctrine_1.2/lib/Doctrine/Connection.php(687): Doctrine_Connection->exec('INSERT INTO new...', Array) #3 /var/www/html/bicikel/class/lib/doctrine_1.2/lib/Doctrine/Connection/UnitOfWork.php(647): Doctrine_Connection->insert(Object(NewsUserClickTable), Array) #4 /var/www/html/bicikel/class/lib/doctrine_1.2/lib/Doctrine/Connection/UnitOfWork.php(571): Doctrine_Connection_UnitOfWo in /var/www/html/bicikel/class/lib/doctrine_1.2/lib/Doctrine/Connection.php on line 1082