(Avan)turisti - 03/2017 NaProstem

(Avan)turisti - 03/2017 NaProstem
29.11.2017 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Ni nenavadno, da v tem podivjanem svetu čedalje več ljudi išče nove izzive v popotništvu na dolge proge ali v ekstremnih, ne nujno tekmovalno naravnanih preizkušnjah.

In verjetno ni naključje, da se takšnih podvigov lotevajo na svojih področjih izjemno talentirani in uspešni posamezniki, ki bi lahko v miru opravljali svojo službo ali uživali sadove preteklega dela. A to so drugačni ljudje.

Lagodno življenje jih dolgočasi. Zato naredijo nekaj, kar si želimo vsi, a si ne upamo ali ne želimo dovolj. Nič hudega! To samo pomeni, da smo normalni smrtniki. Ivica Kostelić, eden najuspešnejših smučarjev vseh časov, in Miha Podgornik, vzdržljivostni športnik in trener slovenske biatlonske reprezentance, sta v ekstremnih razmerah prečkala Grenlandijo.

V teh časih morda celo še bolj ekstremno izkušnjo si je privoščil Jan Konečnik: malo jih je, ki bi pustili dobro službo zato, da bi potovali po svetu. Ni odšel za tri tedne ali mesec dni. Odšel je brez načrta, kdaj se vrne. Mediji, pa tudi sami popotniki in avanturis

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ