40. zmaga Janje Garnbret

40. zmaga Janje Garnbret
04.07.2023 AVTOR: M.V.

Janja Garnbret je v švicarskem Villarsu postala zmagovalka druge letošnje tekme svetovnega pokala v težavnosti. Med osmerico najboljših je nastopila še Mia Krampl in bila peta.

Štiriindvajsetletna Janja Garnbret je bila najboljša že v kvalifikacijah, ko je prišla do vrha obeh smeri, tudi v polfinalu pa je kot edina zmogla do konca stene v Villarsu. V finalu je ponovno edina osvojila vrh in bila boljša od  Avstrijke Jessice Pilz in Američanke Brooke Raboutou. To je njena sedma tekma v Villarsu."

Ko pridem v Villars, se počutim kot doma. Tu verjamem, da bom zmagala in tudi danes je bilo tako. Tekma v Villarsu je moja tekma, na tem prizorišču sem prvič zmagala že leta 2016, in od takrat naprej vsako leto."


Po veličastni zmagi je jasno opozorila postavljavce smeri, da je bila finalna smer prelahka. 

"V tekmi sem zelo uživala, a moram reči, da je bila finalna smer lahka, ampak res lahka, nad čemer nisem ravno navdušena, saj si vedno želim, da so smeri težke. Tako pa je bila polfinalna smer težja od finalne, ampak dobro vseeno sem uživala in plezala tako kot znam."

O 40. zmagi v svetovnem pokalu kaj posebej ni razmišljala. "Vedela sem, da je na dosegu, ampak sem to nekako izbrisala iz glave. Ko grem na tekmo, grem tja uživat in tekmovat, torej grem odplezat tako kot znam in pokazat, kako sem trenirala. Zdaj, ko to zmago imam in o tem razmišljam za nazaj, pa se mi zdi noro. Noro, do kam sem prišla, in da je to moja 40. zmaga, je neverjetno in na to sem ponosna. Nisem oseba, ki šteje zmage, pomemben mi je napredek v svojem plezanju. Še posebej je to pomembno v letošnji sezoni, ko se vračam po poškodbi in se vračam, lahko bi rekla, v stilu."

Značke: Plezanje
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ