7 vzponov za čudovit sončni vzhod

7 vzponov za čudovit sončni vzhod
05.04.2023 AVTOR: Elena Jurman
Tudi, če niste jutranji tip človeka, se boste za te razglede brez težav vstali nekaj ur prej.

Če nič drugega, je dovolj dober razlog za to, da (pre)zgodaj zapustite toplo posteljo, čudovit sončni vzhod. Ne gre za katerikoli sončni vzhod, pač pa za tiste, ki vam vzamejo dih. 7 takšnih lahko pričakate na različnih lokacijah po celem svetu.

  • Mount Batur, Bali

Dolžina tega vzpona je nekaj več kot 1,5 km. Za ogled sončnega vzhoda se boste morali povzpeti na še aktiven vulkan, kar vam bo vzelo približno 2 uri. Najboljši čas za začetek vzpona je ob 2. uri zjutraj. Ker je tako zgodaj še tema, je dobro, če si najamete vodiča. Če lahko, si vzemite čas in vulkan zapustite po razgledni poti, ki bo v tem času že obsijana s soncem in vam bo ponujala lep pogled na vulkan.

Mount Batur / Bali packages
  • Masada Shake Path, Izrael

Sončni vzhod na Masadi je res spektakularen. Starodavna trdnjava na vrhu je nepogrešljiva za vse, ki raziskujejo jug Izraela. Izbirate lahko med več potmi na vrh. Izberite Snake Path, ki jo sestavlja več kot 700 stopnic, a je vsaka posebej vredna razgleda, ki vas čaka. Ko sonce začne vzhajati, nastane čudovita oranžna svetloba, ki razgled na pokrajino naredi še boljši. Če boste že tam, ne pozabite še na krik z Echo balkona, ki se vam bo vrnil v odmevu ter ogled Mrtvega morja.

Masada / Viator
  • Bruce Canyon Rim Trail, Združene države

Za pogled na sončni vzhod boste morali premagati malo več kot 8 km dolgo pot. Dobra novica je, da tu sonce ne vzide pred 6. uro zjutraj, zato je lokacija bolj prijazna tudi do tistih, ki radi spite malo dlje. Če niste ljubitelji gneče, izberite Rim trail, kjer je le te ponavadi manj, saj ni tako lahko dostopna z avtom. Pot vas bo vodila mimo točk, ki se ponašajo z razgledi vrednimi fotografiranja. Če si zadate prevelik zalogaj, lahko vedno računate na vožnjo z krožnim avtobusom, ki je na voljo utrujenim pohodnikom. Večina kanjona je obrnjenga na vzhod, zato ste lahko prepričani, da boste priča čudovitemu sončnemu vzhodu.

Bruce Canyon / Bryce canyon country
  • Pulpit Rock, Norveška

Pulpit Rock je najbolj obiskana turitična znamenitost v območju Ryfylke. S 604 m visoke pečine ponuja odličen razgled na gore in z jutranjim soncem obsijane fjorde. Pot do vrha ni naporna, a kljub temu traja skoraj 3 ure. Če se boste tja odpravili poleti, bodite na vrhu že nekaj pred 4. uro zjutraj, sicer se vam lahko zgodi, da sončni vzhod zamudite.

Pulpit Rock / Souvenir buzz
  • Mount Fitz Roy, Argentina

Če se navdušujete nad bolj oddaljenimi destinacijami, se mora Patagonija s Fitz Roy-em znajti na vašem seznamu. Kljub temu, da gre za zahtevno goro, je točka s katere lahko opazujete sončni vzhod, dostopna tudi po lažji poti. Čeprav tudi lažja pot postreže z nekaj zahtevnejšimi deli, bo vredno. Na koncu poti vas bo pričakalo ledeniško jezero, v katerem boste lahko opazovali odsev mogočnega Fitz Roy-a, odetega v zlato svetlobo jutranjega sonca.

Mount Fitz Roy / Photorator
  • Uluru Base Trail, Avstralija

Uluru je največji skalni monolit na svetu. Predstavlja sveti kraj za prvotne prebivalce, Aborigine in priljubljen kraj za popotnike, saj je spreminjanje njegove barve izredno zanimivo. Še posebej čudovite, rdeče, barve je ob sončnem vzhodu in zahodu. Za kar najboljšo izkušnjo je priporočljivo, da vas na ogled odpeljejo domačini, ki vam bodo pokazali vse skrite kotičke in slapove.

Uluru / Expedia
  • Jinshanling, Kitajska

Sončni vzhod preko Kitajskega zidu morda zveni preveč običajno, a vzhod na Jinshanlingu je svojevrstno doživetje. Ta del zidu je obkrožen z gorami in ravno zaradi tega še posebej priljubljen med pohodniki. Na pot se je treba podati kar zgodaj, saj je nekoliko oddaljen od mesta. Za najbolj spektakularen razgled se je treba v času vzhoda povzpeti na enega izmed stražnih stolpov. Pravijo, da je občutek ob razgledu takšen, kot bi se pravkar vrnili v čas nastanka Kitajskega zidu.

Jinshanling / Pacsafe
Značke: Aktivnosti
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ