82Summits v gibljivi sliki (video)

82Summits v gibljivi sliki (video)
17.12.2015 AVTOR: Matej Luzar
O enem najodmevnejših alpinističnih dosežkov iztekajočega se leta, ko je Ueli Steck v pičlih dveh mesecih izključno na lastni pogon osvojil vseh 82 alpskih štiritisočakov, so pripravili še kratek film.

S projektom, o katerem smo na naši strani že poročali, je Ueli uradno pričel 12. junija, ko je, takrat še skupaj z nemškim alpinistom Michaelom Wohllebnom, osvojil vrh Piz Bernina. Michael se je kmalu poškodoval, zaradi česar je Ueli nadaljeval sam. Zadnji vzpon je opravil 11. avgusta, s čimer je prvotni hitrostni načrt (80 dni) krepko presegel.

Poseben pečat dosežku daje dejstvo, da je »švicarska mašina « vse skupaj opravila izključno na lastni pogon. Med potjo se Ueli namreč ni posluževal nikakršnih drugih načinov gibanja kot kolesarjenja, hoje in plezanja ter letenja s padalom.

Pri Epic TV so v sodelovanju s podjetjem Goal Zero pripravili kratek film o projektu. Celotna dogodivščina je bila namreč poleg dobre medijske pokritosti zaznamovana tudi s stalnim foto in video dokumentiranjem, zato je nastalo precej odličnih posnetkov. Prvi del filma, ki ni le navdihujoč, ampak postreže tudi s čudovitimi posnetki gora, si lahko ogledate s klikom na spodnjo fotografijo, njegov drugi del pa prihaja 22. decembra.

uploaded

Značke: Alpinizem, Aktivnosti
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ