Balkan Rivers Tour 4 se vrača domov na reko Sočo

Balkan Rivers Tour 4 se vrača domov na reko Sočo
27.06.2019 AVTOR: M.V., FOTO: Arhiv dogodka

Po treh uspešno izpeljanih tourih in 1. delu letošnjega v Romuniji se ekipa vrača domov na Sočo, kjer so se zaljubili v kajakaštvo, muharjenje in zaščito rek.

Balkan Rivers Tour, ki je leta 2016 postal največja direktna akcija za zaščito rek v Evropi, se čez dober teden vrača domov. V nedeljo, 7. julija se začenja teden, ki bo na enem mestu združil kajakše, ljubitelje narave, študente in profesorje iz cele Evrope in Balkana, vrhunec pa bo “Free Soča Flotilla” v soboto, 13. julija na akumulaciji Most na Soči.


Gibanje z ekipo prostovoljcev preko celega leta strastno pomaga lokalnim civilvnim iniciativam in nevladnim organizacijam na področju Balkana v bitkah za reke in proti nepotrebnem uničevanju. Skupaj tako zaustavljajo 2.700 predlaganih jezov med Slovenijo in Grčijo ter kot alternativo predlagajo v prvi vrsti bolj smotrno porabo električne energije, predvsem pa trajnostni eko turizem, ki regiji dokazano prinaša več dobička in blaginje kot pa agresivni razvoj za potrebe energentov. Balkan Rivers Tour 4 združuje vse omenjeno v treh ločenih tednih prek celega leta.

Balkan Rivers Tour 4 na Soči bo teden poln akcije. Bazni tabor bo najprej Kamp Koren v Kobaridu, nato pa se tabor seli na Plantažo pri Sotočju (Tolmin). Vsak dan se bo veslalo na različnem odseku reke Soče, večeri bodo namenjeni mini filmskem festivalu, kjer se bodo predstavili nagrajeni filmi iz celega sveta.


Poleg domačega filma The Undamaged tudi DamNation (ZDA), Confluir (Peru) in Mission East to West (Nepal). Hkrati bo potekal tudi tabor Students for Rivers Camp (Študentje za reke), ki je otvoritveni dogodek Balkan River Defence iniciative River Intellectuals (Rečni intelektualci) in je mreža študentov in profesorjev iz celotne Evrope in Balkana. Teden dni bodo ob predavanjih in delavnicah razvijali alternative hidroenergiji, najboljša ideja pa bo na koncu tudi nagrajena z 500 EUR začetnega kapitala za izvedbo.

Celoten program >>>

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ