Bi prespali v ledenem hotelu?

Bi prespali v ledenem hotelu?
21.12.2018 AVTOR: M.V., FOTO: icehotel
Icehotel je največji ledeni hotel na svetu. Leži v vasi Jukkasjärvi na Švedskem in vsako leto ob standardni hotelski ponudbi ponuja tudi edinstvene sobe.

Hotel Ice se nahaja v mestu Jukkasjärvi na severu Švedske. Ponaša se s sobami, ki so v celoti izklesane iz ledu iz bližnje reke Torne, odločite pa se lahko tudi za toplo sobo. Rezervirate lahko izkušnjo v savni, ki zajema savno in vročo kopel, ogrevano na drva, ob doplačilu pa je na voljo še ledena kopel.

Sobe - prenočitev v njih stane od 560 do 770 evrov - so vsako leto videti drugače. Pravzaprav to velja za celoten hotel, saj se konstrukcija aprila, s prihodom pomladi, stali, nato pa jo začnejo jeseni znova graditi.

V edinstvenih in tematsko opremljenih hladnih sobah se temperatura giblje med –5 in –8 °C. Sobe vključujejo ročno izklesano ledeno pohištvo, ki so ga izdelali mednarodni umetniki. Noč boste preživeli v termalnih spalnih vrečah na ekskluzivnih posteljah znamke Carpe Diem, pokritih z jelenjo kožo, zjutraj pa lahko uživate v skupni savni. Vse tople sobe nudijo kabelsko televizijo z ravnim zaslonom, jedilni kot in lastno kopalnico s prho, ne manjka pa niti brezplačen WiFi.

V restavraciji v sklopu hotela vam postrežejo s tradicionalnimi jedmi, pripravljenimi iz lokalno pridelanih sestavin. V toplem salonu si lahko privoščite tople napitke in prigrizke, v baru Icebar s temperaturami pod lediščem pa vam koktajle postrežejo v kozarcih iz ledu.

Uživate lahko v brezplačnem vodenem ogledu hotela Ice, ki traja 30 min. Ogled je vsak dan na voljo v angleškem ali švedskem jeziku. Okolica je primerna za zimske dejavnosti na prostem, kot so vožnja s sanmi s pasjo vprego, izleti s sanmi, ki jih vlečejo jeleni, in ekskurzije s snežnimi motornimi sanmi. Osebje za vas z veseljem organizira dejavnosti, kot so rafting po reki, pohodništvo in ribolov. V poletni sezoni boste doživeli polnočno sonce, pozimi pa boste lahko z malo sreče občudovali severni sij.

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ