Bi radi videli pse reševalce v akciji? Ta vikend si jih lahko ogledate v Ljubljani!

Bi radi videli pse reševalce v akciji? Ta vikend si jih lahko ogledate v Ljubljani!
21.09.2018 AVTOR: M.V., FOTO: ERPS

Ljubljana namreč gosti svetovno prvenstvo reševalnih psov. 

Ljubljana te dni gosti 24. IRO svetovno prvenstvo reševalnih psov, ki ga organizira Enota vodnikov reševalnih psov Ljubljana. Sodelovalo bo 130 vodnikov in psov iz 26 držav. Današnje večerne otvoritvene slovesnosti se bosta med drugim udeležila generalni direktor uprave za zaščito in reševanje Darko But ter ljubljanski župan Zoran Janković.

Na svetovnem prvenstvu reševalnih psov v Ljubljani 130 vodnikov in psov

Ta prestižna prireditev tokrat že tretjič poteka v Sloveniji. Od srede do nedelje se bodo vodniki z njihovimi psi na celodnevnih akcijah merili v treh disciplinah: iskanju pogrešanih v ruševini, iskanju pogrešanih v naravi ter v sledenju. Vsi izzivi bodo potekali v Ljubljani in njeni okolici, med drugim na hipodromu Stožice, kjer bosta v nedeljo ob 15. uri tudi zaključna slovesnost ter podelitev medalj.

Slovenci so zelo aktivni in tudi uspešni na področju dela z reševalnimi psi, v preteklosti so bili tudi svetovni prvaki. Zelo dobre rezultate pričakujejo tudi letos, je za STA pojasnila predstavnica organizatorjev prvenstva Sava Zibler.

Na tokratnem prvenstvu Slovenijo zastopa ekipa desetih vodnikov z reševalnimi psi. Tekmovanja se bodo udeležili še vodniki psov iz Avstrije, Belgije, Italije, Švice, Češke, Nemčije, Irske, Španije, Finske, Francije, Hrvaške, Madžarske, Italije, Japonske, Južne Koreje, Mehike, Nizozemske, Poljske, Rusije, Švedske, Slovaške, Turčije, Tajvana in Ukrajine.

Reševalni psi in njihovi vodniki so nepogrešljiva pomoč ob naravnih in drugih katastrofah, kakor se je nedavno pokazalo tudi ob zrušitvi avtocestnega viadukta v italijanski Genovi, ter pri iskanju pogrešanih oseb v naravi. 

Več o programu >>>

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ