Čoparjeva zlato-srebrna, Potočar mladinski evropski prvak, 6 medalj za Slovenijo

Čoparjeva zlato-srebrna, Potočar mladinski evropski prvak, 6 medalj za Slovenijo
22.10.2019 AVTOR: M.V., FOTO: Klemen Kejžar

Slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju se z mladinskega prvenstva stare celine vrača s šestimi medaljami in drugim mestom v pokalu narodov

Starejša deklica Sara Čopar je v Rusiji osvojila naslov mladinske evropske prvakinje v kombinaciji in podprvakinje v težavnosti, mladinec Luka Potočar je postal prvak v težavnosti in mladinec Žiga Zajc podprvak v kombinaciji. Bronasto medaljo v težavnosti sta si priplezali tudi starejša deklica Liza Novak in kadetinja Lucija Tarkuš.

Na mladinskem evropskem prvenstvu (MEP) v težavnostnem in hitrostnem plezanju, ki je bilo v ruskem mestu Voronež med 18. in 20. oktobrom 2019, je slovenska mladinska reprezentanca osvojila kar štiri medalje v težavnosti. Luka Potočar je postal zmagovalec stare celine v kategoriji mladincev, Sara Čopar je bila druga in Liza Novak tretja med starejšimi deklicami, Lucija Tarkuš pa si je priplezala bron med kadetinjami.


Ta tekma je skupaj z mladinskim evropskim prvenstvom v balvanskem plezanju, ki je bilo septembra v italijanskem Brixnu, štela tudi za kombinacijo. Zato so v Rusiji podelili še medalje mladinskega evropskega prvenstva v kombinaciji, kjer je zmago slavila starejša deklica Čoparjeva, mladinec Žiga Zajc pa je bil drugi. Slovenija je osvojila tudi drugo mesto v pokalu narodov, za Francijo in pred Avstrijo. Ob koncu sezone so v Voronežu podelili še odličja za skupni seštevek mladinskega evropskega pokala v težavnosti, kjer sta Jaka Jaki in Luka Jerman dosegla drugo oz. tretje mesto.

Značke: Plezanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ