Destinacija tedna: Kam potovati v letu 2018?

Destinacija tedna: Kam potovati v letu 2018?
09.01.2018 AVTOR: Maja Vojska
Pri svetovno znanem spletnem portalu Bloomberg so si postavili vprašanje: "Kam potovati v 2018?" Na seznam se je umestila tudi Slovenija.

Na portalu Bloomberg so naredili so raziskavo in naredili seznam 22 destinacij, ki so v aktualnem letu "must go. " Zapisali so tudi kdaj svetujejo, da obiščete določene države in kdaj ne.

Slovenija naslednja Islandija!

Seveda, se je na seznam uvrstila tudi Slovenija, ki so jo opisali kot prečudovito, zeleno, majhno državo. Slovenijo so oklicali kar za naslednjo Islandijo. "To neokrnjeno gorsko igrišče je iz obskurnosti skočilo zaradi drznih in kreativnih domačinov, ki v ospredje postavljajo izjemno naravno bogastvo svoje države, " so zapisali.

Omenili so alpinista Aleša Česna, ki napoveduje odprtje plezalne akademije, v okviru katere bo obiskovalcem ponujal ekspedicije v Julijske Alpe, in Ano Roš, najboljšo kuharsko mojstrico na svetu, ki so jo oklicali za prvo damo Slovenije, "čeprav je je to rodna država Melanie Trump ".

Za obisk Slovenije sicer predlagajo konec maja in junij, ko je narava v polnem zelenju, medtem ko si po njihovem mnenju v Slovenijo nihče ne želi novembra. "Takrat je edina stvar, zaradi katere domačini preživijo hladne in meglene dni, obet prihajajočih praznikov, " so zapisali.

 

21 drugih destinacij na seznamu, ki jih morate letos obiskati:

1. Salvador, Brazilija

Salvador – tako eksotičen in drugačen, a hkrati tako domač.

Kdaj obiskati? Salvador je najbolj živahen med poletjem, torej od decembra do aprila.

Kdaj ne obiskati? Preskočite deževne dneve mesecev julija in junija. Poleg tega pa je dobro vedeti, da se mesto zaradi karnevala delno zapre med 8 in 14. februarjem letos.

 

2. St. Kitts (Sveti Krištof in Nevis )

Četrtina otoka je ohranjena kot ameriški oceanski deževni gozd, kot nalašč za pohodništvo skozi nedotaknjeno divjino, vendar otok ponuja tudi »infinity « bazene in hotele na plaži, ki se vabijo v luksuzne počitnice.

Kdaj obiskati? Maj, ko boste našli odlične ponudbe in manj gneče - ali šest tednov v novembru in decembru, ki so rezervirani za orkane in praznično mrzlico.

Kdaj ne obiskati? Med junijem in oktobrom, saj je pričakovati veliko gnečo.

 

3. Čilska Patagonija

Patagoniji vladajo hribi, ledeniki, veter, sonce in dež. Ko je pri nas zima, se Patagonija pokaže v malo bolj stanovitni luči. Najbolj nas bo prevzel nacionalni park Los Glaciares, z ledenikom Peritom Morenom in hojo po njem.

Kdaj obiskati? Zgodnji marec, ko je konec visoke sezone in se spustijo tudi cene prenočitve.

Kdaj ne obiskati? Julij. Zime so hladne in mokre, večina hotelov pa je zaprta.

 

4. Borneo

Vas že dolgo vleče v Azijo in ste navdušeni ljubitelji divje narave, potapljanja, trekingov in eksotične kulinarike? Nekje med Singapurjem, Filipini in Sulawesijem leži tretji največji otok sveta, kjer lahko potešite najrazličnejše popotniške želje, Borneo.


Kdaj obiskati? »Wildlife « je najbolje opazovati od konca maja do septembra. Samo vedite, da je "suha sezona " tukaj relativni izraz.

Kdaj ne obiskati? Decembra in januarja, ker je zelo deževno.


5. Jordanija

Jordanija, privoščite si svet neskončnih puščavskih znamenitosti. V Jordaniji zaživite znamenito Petro, lebdite v Mrtvem morju, občudujte ostanke starih časov.


Kdaj obiskati? Aprila in oktobra temperature niso tako visoke in lahko lažje uživate v lepotah, ki jih ponuja Jordanija.

Kdaj ne obiskati? Od decembra do februarja. Puščavne noči so hladne skozi celo leto. Amman je dejansko dobil snega lani.


6. Dundee, Škotska

Nekaj mednarodnih potnikov je slišalo za to pristaniško mesto, 60 kilometrov severno od Edinburgha.

Kdaj obiskati? Maja, pred navalom turistov in visokimi cenami hotelov.

Kdaj ne obiskati? Med novembrom in februarjem je veliko dežja in tudi dnevi so skoraj boleče kratki.


 

7. Gruzija

V Gruziji lahko odkrivate lepote Tbilisija, visokogorje čudovitega Kavkaza, gruzinsko »Kapadokijo « in degustirate odlična lokalna vina.

Kdaj obiskati? Izkoristite ugodne vremenske razmere spomladi (od aprila do začetka junija) ali v sezoni žetve v septembru in oktobru, ko so lokalne jedi, kot je npr. Fkali najboljše.

Kdaj ne obiskati? Preskočite prevroča meseca julij in avgust in dolgo zimo od novembra do marca.

 

8. Kambodža

Kambodža je dežela neštetih templjev z mogočnim kompleksom Angor Wat, dežela velikega jezera Tonle Sap, neskončnih riževih polj in čudovitih plaž.

Kdaj obiskati? Novembra, na začetku suhe (in zasedene) sezone. Alternativa, lahko greste med junijem in avgustom, ko so namestitve cenejše, množice so manjše in pokrajina je zelena (navaditi se morate le na popoldansko ploho ali dve).

Kdaj ne obiskati? April (prevroče) in september (premokro).

 

9. Abu Dabi

Abu Dhabi, kar v arabščini pomeni oče gazele je prestolnica in drugo največje mesto Združenih Arabskih Emiratov.

Kdaj obiskati? Februar ali marec. Hladnejše temperature

Kdaj ne obiskati? Poletne mesece. Nikoli ni zabavno raziskovati mesta, ko je zunaj »100 stopinj «

 

10. Namibija

Potovanje po Namibiji je dogodivščina, ki jo občutimo z vsemi čuti, kjer novih izkušenj ne zmanjka.

Kdaj obiskati? Od junija do oktobra je zabava pri namibijskih vodah (živalski in rastlinski razcvet) nekaj najboljšega v Afriki.

Kdaj ne obiskati? Od decembra do marca, ko je deževno, vroče in vlažno. Živali so tudi razpršene in težje opazne.

 

11. Singapur

Osupljiva arhitektura, odlične restavracije, visoki nebotičniki in čiste ulice. Če se počutite klavstrofobično, lahko zlahka pobegnete med zelenje v kakšen park ali pa celo na plažo.

Kdaj obiskati? Februarja do aprila, po monsunski sezoni. Kitajsko novo leto (16. februar) je zabaven čas za obisk.

Kdaj ne obiskati? Obisk preskoči decembra in januarja, saj je takrat monsunsko obdobje.

 

12. Los Angeles, ZDA

Kdaj obiskati? Septembra in oktobra. Takrat se ponovno začne šola in nastanitve so cenejše in v mestu je manjša gneča.

Kdaj ne obiskati? Mesto je znano po odličnih vremenskih razmerah skozi celo leto, toda gneča okrog glavnih znamenitostih in v tematskih parkih dosegajo vrhunec med spomladanskim odmorom in od junija do avgusta.

 

13. Firence, Italija

Spoznajte biser čudovite Toskane, mesto Firence, ki leži v zibelki italijanskega jezika, književnosti in renesanse.

Kdaj obiskati? Začetni pomladanski meseci marca in aprila so kot nalašč za ugodne vremenske in hotelske cene. Enako velja za konec oktobra in v začetku novembra.

Kdaj ne obiskati? Od junija do avgusta. To je visoka sezona - in zelo vroča.

 

14. Fidži

Daleč v modrem morju južnega Pacifika ležijo prekrasni otoki Fidžija, čudovita pokrajina in pravljična dežela, naseljena z ljudmi, ki so dali pomen gostoljubnosti.

Kdaj obiskati? September ali oktober. Ni preveč vroče ali preveč hladno - in najpomembnejše, ni preveč gneče.

Kdaj ne obiskati? Od januarja do marca so možni cikloni; Junij in julij sta zelo zasedena, z zimskimi počitniškimi obiskovalci iz Avstralije in Nove Zelandije.

 

15. Južna Koreja

Južna Koreja je dežela, ki je preplavljena z zelenjem, a istočasno steza svoje kamnite prste proti nebu. Korejci so obsedeni z naravo, še posebej z gorami. Kamorkoli se odpravite, lahko vidite, kako se odeti v najnovejšo pohodniško modo trudijo priti čim višje in čim dlje.

Kdaj obiskati? Oktober in november ponujata toplo dneve, hladne noči, živahno listje in superlative festivale. Ciljate na Namdo Food Festival ali festival Gwangju Kimchi Culture, v različnih kulinaričnih delavnicah ali preprosto pojejte vse kar vam pride pod roke.

Kdaj ne obiskati? Razen če ste ljubitelj lepljivega, mokrega vremena, preskočite poletno monsunsko sezono.

 

16. Washington, ZDA

Kdaj obiskati? Ujemite cvetove češenj od sredine marca do sredine aprila (približno!) Ali pa se držite začetka jeseni.

Kdaj ne obiskati? Od junija do avgusta. Washington je bil zgrajen na močvirju, dejstvu, ki je poleti jasno viden.

 

17. Los Cabos, Mehika

Glede na to, da so nekatera karibska območja še vedno prizadeta zaradi lanskoletnih orkanov, se je Los Cabos vpisal na seznam TOP destinacij za leto 2018.

Kdaj obiskati? Maj je odličen čas za obisk, saj so temperature odlične, če pa želite od obiska še kaj več kot le poležavanje na plaži so odlični zimski meseci, saj se lahko odpravite opazovati kite.

Kdaj ne obiskati? Septembra je v zraku veliko vlage, poleg tega pa obstaja možnost hurikanov.

 

18. New Orleans, ZDA

Mesto New Orleans je znano po bogati kulturi, glasbi in nočnem življenju. Navdušila nas bo francoska in španska kreolska arhitektura in glasba v mestu, kjer se je rodil jazz. Poiščimo v sebi zopet otroka in obiščimo Universal Studios ali Disney World. Tropski otok Key West je poznan po idiličnih mestih za potapljanje.

Kdaj obiskati? Spomladi, ko je čas festivalov.

Kdaj ne obiskati? Od julija do septembra. Velika vlaga v zraku, zato obisk ne bo ravno prijeten.

 

19. Jug Tanzanije

Tanzanija ponuja bogate safarije skupaj z Zanzibarjem čudovito možnost za potovanje.

Kdaj obiskati? Suha sezona, ko se prostoživeče živali zbirajo okrog vode se razteza od julija do novembra. Če gre za Veliko migracijo, ki jo spremljate, zožite to okno, osredotočite se sredino julija do avgusta.

Kdaj ne obiskati? Aprila, saj pride veliko deževje in insekti.

 

20. Köbenhavn, Danska

Mesto, ki slovi po urejenosti in izjemni raznolikosti, čigar prebivalci so prijazni, sproščeni, vsi pa govorijo tudi odlično angleško. Ni velemesto, kar pomeni da je povsem obvladljivo tudi peš.

Kdaj obiskati? Od maja do oktobra, poletne krate noči navdušujejo.

Kdaj ne obiskati? Od januarja do marca, ker so zelo nizke temperature in kratki dnevo.

 

21. Tunizija

Tuniziji se pletejo čudovita nasprotja. Dopoldan lahko preživite na dolgih in uživaških peščenih plažah, po kosilu se zapodite v živahen ritem starih mest s privlačnimi medinami (tržnicami in starimi mestnimi jedri), zvečer lahko štejete zvezde na puščavskem nebu.

Kdaj obiskati? Od Marca do maja, čudovite cvetenje rož in odlične cene.

Kdaj ne obiskati? Vreme julija in avgusta je lahko izjemno vroče.

Značke: Turizem
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ