Destinacija tedna: Oman - nova priljubljena destinacija Bližnjega vzhoda

Destinacija tedna: Oman - nova priljubljena destinacija Bližnjega vzhoda
06.02.2018 AVTOR: Maja Vojska
Naravne lepote, raznolikost države od morja do prostranih puščav, od gora do zelenih oaz, luksuzna letovišča, stari Muškat, bližnjevzhodna kulinarika in varnost so razlogi zakaj postaja Oman tako priljubljen med turisti.

Sultanat Oman je vabljiva in komaj dotaknjena dežela. Ponuja nam toliko, da z malo domišljije v vse te prelepe prizore, mimo katerih potujemo, postavimo tiste najbolj skrivnostne in najlepše zgodbe. Kot iz tisoč in ene noči.

Lepotica Arabskega polotoka se ponaša s pokrajinami, ob katerih ostanemo brez besed. Neprekinjena obala s čudovitimi plažami in toplim morjem. Zanimiva tradicionalna kultura in večni nasmehi na obrazih domačinov. Izjemna strateška lokacija na skrajnem jugovzhodu Arabskega polotoka, tik ob pomembnih pomorskih poteh, je bila in je še vedno ključnega pomena pri oblikovanju zgodovine in kulture.

Ogromno obiskovalcev pride v ta sultanat s ladjami za križarjenje, vse več je tudi ugodnih letalskih povezav z nam bližnjih letališč.

Med turisti je izjemno priljubljeni cilj Vadi Bani Kalid, 200 kilometrov od prestolnice oddaljena oaza s tolmunom, pa želvji rezervat v Ras Al Džinzu, pogorje Džebel Ahdar, Salalah, bujno zelena prestolnica južne province Dhofar, puščavske sipine Vahiba, trdnjava v Musandamu in, seveda, plaže ob Arabskem morju.

Najprej je za poceni potovanje v Oman potrebno najti poceni letalske vozovnice. Z nekaj sreče in spremljanjem akcij letalskih družb, se v Oman iz nam bližnjih Benetk, lahko odpravimo že za manj kot 400 €. 

Kaj doživeti in videti v Omanu:

 • živahne tržnice (Nizwa, Rustaq, Muškat)
 • ogromne trdnjave
 • oaze (wadiji) in kanjoni z naravnimi bazenčki
 • ogromen kanjon Jabal Shams
 • lepe peščene plaže
 • ogromne želve, ki ležejo jajca na obali
 • izdelava lesenih ladij
 • najlepše mošeje na svetu (Abu Dhabi, Muškat)
 • glavno mesto Muškat
 • palača Al Alam
 • majhne gorske vasice
 • delavnica preprog
 • snorklanje
 • puščave in sipine

Tudi blogerja iz Lahkih nog naokorg svetujeta Oman kot destinacijo 2018

Tudi Katarini in Roku, piscema bloga Lahkih nog naokorg, se je Oman prav posebej vstisnil v spomin. Najverjetneje sta ga zato tudi v intervjuju, ki je bil objavljen na spletni strani Študentska vadba, predlagala kot "must see " destinacijo letošnjega leta. 

"Kdor hoče doživeti arabski svet, brez tistega vsiljevanja na vsakem koraku v smislu »kupi to, kupi ono «, tega je v Maroku na primer ogromno, je potem Oman super izbira. Tudi zelo varna država s prekrasno naravo, " je izpostavila Katarina.

Lahkih nog naokorg

Divje kampiranje v vsej svoji veličini, Al Khaluf dunes, Oman (FOTO: Lahkih nog naokrog)

 

"Tudi jaz bi rekel, da je Oman super tudi za začetnike in ljudje, ki mislijo, da je težko potovati. Tam je potovanje res preprosto.  Narava je navdušujoča, ljudje so zelo prijazni in nimajo nič za bregom. Bolj sem se počutil varno tam, kot v Sloveniji, " je k temu dodal še Rok.

Kot veliko prednost v Omanu, predvsem za popotnike, ki radi kaj prihranijo na poti, sta izpostavila divje kampiranje. Ki je bil zanju naravnost čudovita izkušnja. " V Omanu sva bila 10 dni in strošek za spanje je bil na koncu nič evrov, saj sva vse noči kampirala divje. Tam je to dovoljeno in sva seveda izkoristila. Mini triki, pač. Tudi sama si kuhava recimo, " sta pojasnila.

Za tiste, ki niste tako vajeni potovanja sta pripravila prav konkteren opis potovanja od tega kaj sta v 10 dneh potovanja počela, videla pa do bolj praktičnih stvari, kje spati, kje najeti avto itd. Načrt potovanja si lahko ogledaš TUKAJ > > >

Vas zanima, kaj jima je bilo v Omanu najbolj všeč? Preberi tole objavo: Zaljubljena v Oman 
Nasveti za ženske na potovanju po Omanu najdeš na tejle povezavi, nasvete glede divjega kampiranja pa TUKAJ.

 

Značke: Turizem
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ