Druga zmaga Janje Garnbret v Kranju in prve stopničke za Luka Potočarja

Druga zmaga Janje Garnbret v Kranju in prve stopničke za Luka Potočarja
05.09.2021 AVTOR: M.V., Foto: Urban Urbanc
Na tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v Kranju si je zlata olimpijka Janja Garnbret priplezala novo zlato medaljo, 31. v svetovnem pokalu in drugo v Kranju.

Prve stopničke si je priplezal mladi Luka Potočar, ki je letos v odlični formi. »V dvorani Zlato polje je bila res izjemna tekma, že od polfinala naprej. Imeti v finalu šest Slovencev, je res neverjetno,« je povzel trener slovenske reprezentance Luka Fonda. 

 V polni dvorani Zlato polje v Kranju na tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju je bilo izjemno vzdušje, saj je letošnje leto posebno za športno plezanje. 

Zlata olimpijka in najboljša svetovna plezalka Janja Garnbret je v Kranj privabila veliko ljubiteljev športnega plezanja. 22-letna Korošica je pokazala, da zna poiskati motivacijo tudi potem, ko je z zlato medaljo na olimpijskih igrah osvojila že skoraj vse. Janja Garnbret, ki že ima eno zmago v Kranju, je danes priplezala deseto za Slovenijo v dvorani Zlato polje. »Nisem vedela, da je to deseta, zato še toliko večja čast. Glede na slabo izkušnjo iz leta 2019, ko nisem uvrstila v finale, sem danes  res uživala, sploh ob takšni dobri podpori občinstva.  Plezala sem brez pritiska.  Nisem se vdala. V srednjem delu sem plezala kar malce po svoje, ampak ni me skrbelo. Še vedno mi ni jasno, kako sem lahko zmagala v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti, saj sem dve tekmi izpustila. To je res še dodatek k vsemu. Četudi se komu zdi, da je to le še ena zmaga, ni res. Prav vsake sem vesela in vsaka mi je nekaj posebnega.« Janja Garnbret je zadnji dve leti stavila vse na olimpijsko kolajno in ni ji bilo lahko, da je našla motivacijo za novo tekmo in novo medaljo.

Malce odmora mi je dobro delo. Kranj je res bil močna motivacija, če bi bila to kakšna druga tekma, se je ne bi udeležila

A v finale sta se poleg Janje uvrstila še Vita Lukan, ki je na koncu osvojila peto mesto in Lučka Rakovec šesto mesto.  Druga je bila v Kranju Chaehyun Seo iz Južne Koreje, tretja Natalia Grossman iz ZDA.

Med moškimi je slavil Japonec Higuči Masahiro, a na odličnem drugem mestu je priplezal prvo medaljo v svetovnem pokalu 19-letni Jeseničan Luka Potočar, ki je bil lani prvič v finalu. »To je bila najboljša tekma v mojem življenju. V finalu sem pokazal tisto, kar znam. Tekmovati pred domači gledalci je res poseben posebnega. Najprej sem bil vesel, da sem prišel v finale in domače občinstvo mi je bilo v veliko pomoč, da sem osvojil drugo mesto.«  Luka Potočar je po koncu sezone v težavnem plezanju pristal na četrtem mestu. Tretje mesto je v Kranju pripadlo Sebastian Halenke iz Nemčije.

Značke: Plezanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ