Garnbretova in Peharc zmagovalca Studio Bloc Mastersa 2019, Kramplova druga

Garnbretova in Peharc zmagovalca Studio Bloc Mastersa 2019, Kramplova druga
26.03.2019 AVTOR: M.V.

Na balvanskem tekmovanju Studio Bloc Masterssta za ogrevanje pred svetovnim pokalom, ki se začne 5. aprila, Janja Garnbret in Anže Peharc v nemškem Pfungstadtu stopila na najvišjo stopničko.

V finalu mastersa v Nemčiji je nastopilo kar šest in v polfinalu trinajst slovenskih reprezentantov.

Na tradicionalnem balvanskem tekmovanju Studio Bloc Masters, znanem kot "svetovnem pokalu za vsakogar", se je v Nemčiji 23. in 24. marca pomerilo 475 športnih plezalk in plezalcev, med njimi številčna zasedba slovenske reprezentance v športnem plezanju, ki je tako prvič v sezoni dobila priložnost pomeriti moči s svetovno konkurenco.

V polfinale najboljših 20 se je uvrstilo kar 13 slovenskih predstavnikov, v finale najboljše šesterice jih je napredovalo šest, polovica finalistov je stopila na stopničke. Potem ko je bila na tem mastersu Janja Garnbret lani in predlani druga, je letos prepričljivo ugnala vso konkurenco, saj je edina dosegla vse štiri vrhove tako v finalu kot v polfinalu. Z dvema finalnima vrhovoma in tremi conami se je drugega mesta veselila Mia Krampl, tretja pa je bila Avstrijka Jessica Pilz. Tik pod stopničkami je bila četrtouvrščena Katja KadićLučka Rakovec pa je bila peta.

Slovenija je slavila tudi v moški konkurenci, kjer je na Studio Bloc Mastersu na oder za zmagovalce prvič stopil Anže Peharc, ki se je kot edini s tremi vrhovi v finalu zavihtel prav na vrh. Drugi je bil Ukrajinec Sergii Topishko, tretji pa Rus Vadim Timonov. Drugi slovenski finalist Jernej Kruder je bil peti, potem ko je leta 2017 na tem tekmovanju zmagal, leto prej je bil drugi, lani pa tretji. 

Značke: Plezanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ