Garnbretovi na svetovnih igrah Vroclav srebro!

Garnbretovi na svetovnih igrah Vroclav srebro!
23.07.2017 AVTOR: Maja Vojska
Po uvodnih dveh zmagah v svetovnem pokalu 2017 si je športna plezalka Janja Garnbret na svetovnih igrah, ki jih letos gosti Vroclav, 23. julija priplezala srebrno medaljo v težavnostnem plezanju.

To je bil premierni nastop 18-letne Korošice na olimpijskih igrah za neolimpijske športe, medtem ko sta izkušenejša člana slovenske reprezentance v športnem plezanju Domen Škofic in Mina Markovič osvojila peto oziroma sedmo mesto.

Na svetovnih igrah na Poljskem Slovenijo zastopa 16 športnikov, med njimi trije športni plezalci, ki so že tradicionalno poskrbeli za slovensko medaljo. Športno plezanje je bilo prvič predstavljeno na svetovnih igrah leta 2005, ko je Natalija Gros v Nemčiji osvojila srebrno medaljo, leta 2009 je v Tajpeju zmagala Maja Vidmar, leta 2013 pa se je v Kolumbiji zmage veselila Mina Markovič.

Na svojih premiernih svetovnih igrah je novo kolajno Sloveniji priplezala Janja Garnbret (Šaleški AO), aktualna svetovna prvakinja in vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala 2017, ki je dosegla isto višino kot zmagovalka, aktualna evropska prvakinja Belgijka Anak Verhoeven, a so za končno uvrstitev odločali rezultati kvalifikacij. Tretja je bila Francozinja Julia Chanourdie. 

Že tretjič je na svetovnih igrah nastopila aktualna evropska podprvakinja Mina Markovič (ŠPK Plus), ki je pred štirimi leti zmagala v težavnosti, medtem ko se je leta 2009 v Tajpeju uvrstila na šesto mesto, v tretje pa je svetovne igre sklenila na sedmem mestu.

V moški konkurenci je slovenske barve zastopal Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica), ki se je uvrstil na peto mesto, medtem ko je bil pred štirimi leti osmi. Prvega in drugega mesta sta se veselila Japonca Keiichiro Korenaga in Yuki Hada, tretjega pa Kanadčan Sean McColl.

Športnoplezalna karavana se vrača v svetovni pokal v težavnosti, naslednja tekma je že prihodnji konec tedna - 28. in 29. julija v francoskem Brianconu. 

Značke: Plezanje, Turizem, Aktivnosti
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ