Ideja za krompirjeve počitnice: Jesenska Toskana

Ideja za krompirjeve počitnice: Jesenska Toskana
26.10.2018 AVTOR: M.V.

Po umiritvi turistične sezone in pred dolgo zimo se človeku dostikrat zahoče, da bi izkoristil še nekaj dni za potepanje.

Toskana je lepa v vseh letnih časih, a jeseni, ko se gneča razkropi in toplo sonce greje stare strehe, je čudovita. Do Toskane je zgolj nekaj ur vožnje z avtomobilom po italijanski autostradi (iz Ljubljane nekje 500 km, oz. približno 6 ur vožnje do La Spezie). Ta del Italije je preprosto čudovit.

5 razlogov zakaj obiskati Toskano v jeseni:

1. Jesen je čas trgatve

Jeseni se v Toskani odvija veliko vinskih festivalov in pokušin. September je mesec vina, medtem ko oktobra in novembra posvetijo svojo pozornost olivam, tartufom in kostanjem. Preverite, katere so prireditve, ki se jih splača obiskati.

2. Razvajanje s tartufi in gobami

Festivala tartufov v San Miniatu! To je eden izmed najbolj priljubljenih festivalov v Toskani (s tartufi) in mesto San Miniato postane res živahno.

3. čudovite barve

Jesen v Toskani je resnično nekaj posebnega, sak se pokrajina popolnoma spremeni. Vidimo mešanico barv od zelene do rumene in rdeče, če to začinimo še z jasnim vremenom in modrim nebom je dan popoln.

4. Milo vreme

Raziskovanje majhnih mestec, vasic in uživanje v kulinariki in umetnosti je vedno bolj prijetno s spremljavo toplega vremena. Večeri so seveda še vedno hladni, zato je obvezna oprema topla jopica, čez dan pa se temperature gibljejo nekje med 17 in 24 °C.

5. Manj turistov

V oktobru in novembru se število turistov drastično spusti in nič nas ne bi čudilo, če bi se znašli sami na ulicah majhnih, očarljivih toskanskih vasic. Jesen je odličen čas za raziskovanje Toskane, če se radi izognete gneči in želite spoznati bolj avtentično stran Toskane.

Značke: Turizem
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ