Ideje za jesenske pohode

Ideje za jesenske pohode
08.09.2019 AVTOR: M.V., FOTO: Info-slovenia

Jesen ima poseben čar in če nam bo vreme naklonjeno še ne bo treba tako kmalu pospraviti pohodniških čevljev.

Slemenova špica

Če se še niste, je skrajni čas, da se povzpnete na 1.911 m visoko goro v Julijskih Alpah, ki je znana po čudovitem razgledu, lepi poti in majhnih jezerih na vrhu.

S parkirišča na vrhu prelaza Vršič vam bo vzelo nekaj več kot uro. Z vzponom začnete čez cesto (nasproti parkirišča), do table za Malo Mojstrovko, nato pa naravnost in na drugem razpotju desno.

Pot Srečka Kosovela

Če želite doživeti Kras v vsej svoji čudoviti zasanjani romantičnosti, potem se podajte na sedemkilometrsko pot, ki poteka skozi kraške gozdove in borove gozdičke ter seveda mimo neskončnih vinogradov, ki so v tem obdobju v središču pozornosti domačinov.

Pot se začne pred rojstno hišo Srečka Kosovela v Sežani in se nadaljuje po gozdni poti in okoli Tabora, kjer se odpre čudovit razgled na spodnji Kras. Pot boste nadaljevali proti Šmarjem, vasi Križ in vse do jame Pustov hram. Pot zaključimo v Tomaju.

Menina planina

Po lepi planoti se lahko odpravite tudi družine z otroki. Pot je položna in vam bo do koče (1453 m) vzela dobro uro. Najvišji vrh je Vivodnik, kjer je razgledni stolp, do njega pa od Doma na Menini planini vzame približno 15 minut.

Izhodišče: zavetišče na Biba planini (iz Tuhinjske doline, skozi vas Zgornji Tuhinj in Češnjice) od koder s parkirišča nadaljujete po cesti v smeri doma.

Koča na Klemenčni jami

Logarska dolina je zakladnica dobrih izletov. Ena od najlepših dolin na naših koncih ne špara z romantičnimi vrhovi, zeleno naravo ter prikupnimi kočami in na Klemenškovi planini najdemo eno takšnih.

S koče na Klemenči jami uživamo v čudovitem razgledu na Ojstrico, v bližini pa je narava za nas pripravila pravo presenečenje - nedaleč stran od koče raste najdebelejši macesen v Sloveniji. Najdemo ga, če nekaj minut hodimo v smeri Strelovca.

Značke: Pohodništvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ