Izletniška ideja: Ledeno kraljestvo Plitviških jezer

Izletniška ideja: Ledeno kraljestvo Plitviških jezer
22.02.2018 AVTOR: Maja Vojska
Pravijo, da je Plitvice najlepše obiskati pozno pomladi, a trenutne nizke temperature in sneg tam ustvarjajo prav posebno ledeno pravljico, ki si jo preprosto morate ogledati.

Zakaj so Plitviška jezera taka turistična atrakcija?

Narodni park Plitviška jezera je veličastno delo narave in velja za eno od največjih atrakcij v Evropi. Sestavlja ga kar 16 jezer modrozelenih pastelnih barvah, ki se zlivajo drugo v drugega in nudijo edinstveno celoto.

Najvišje ležeče jezero je Prošćansko, na 636 metrih nadmorske višine, ki v slapovih in kaskadah pada do najnižjega jezera, ki leži 133 metrov niže. Narava je lepote jezer in slapov porazdelila v osem kilometrov dolgo vodno verigo.

Poti so speljane ob jezerih in slapovih zato priporočamo, da se pred obiskom seznanite, kateri deli parka so na voljo za ogled. Določeni deli parka so zaradi vremenskih razmer v različnih letnih časih lahko zaprti.

V obdobju od novembra do sredine aprila je na voljo le en vhod v območje Spodnjih jezer.

Zakaj jih je vredno obiskati tudi pozimi?

1. Prečudovita zasnežena in zaledenela pokrajina

Ker je letošnja zima radodarna z nizkimi temperaturami, je velik del tamkajšnje narave zamrznil. Zagotovo vas čaka posebno doživetje Plitviških jezer, saj se boste sprehajali po zasneženih potkah in občudovali zaledenela jezera.

2. Manj turistov

Veliko manj ljudi Plitviška jezera obišče v zimskem času, zato se tam zagotovo ne bo trlo turistov, ki se bodo želeli slikati pri vsakem slapčku.

3. Bolj ugodna cena

Tudi vstopnice so malo cenejše v zimskem času, in sicer namesto 180kn (23,9 €) v poletni sezoni, je bila odrasla karta le 55kn

Še nekaj nasvetov preden se odpravite:

 

Dejstvo je da je v teh dneh snežna dežela povsod, zato vam svetujemo, da čez vikend niste doma, ampak jo izkoristite. Saj ne vemo, kdaj bo spet tako čudovita zima kot je letos.

Značke: Turizem
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ