Izšel je dopolnjen in prenovljen športnoplezalni vodnik Kraški rob

Izšel je dopolnjen in prenovljen športnoplezalni vodnik Kraški rob
18.03.2019 AVTOR: M.V., FOTO: PZS

Izšel je nov, dopolnjen in prenovljen športnoplezalni vodnik Kraški rob. Območju se pridružujeta Vipavska in Goriška regija s plezališči Vipava, Vipavska Bela, Dolge Njive, Lijak in Vitovlje.

Novi športnoplezalni vodnik Kraški rob tako sedaj obsega že 20 plezališč in preko 2600 smeri v Sloveniji in Italiji. Posodobljena, na novo poslikana in preverjena so bila tudi vsa ostala plezališča: Osp in Mišja peč, Črni Kal, Črnotiče in Risnik na slovenski ter Napoleonica, Santa Croce, Costiera, Aurisina, Grotta Katerina, Sistiana, Doberdo in Val Rosandra na italijanski strani.

Športnoplezalni vodnik Kraški rob je oblečen v bolj trpežno platnico s priročnim trakcem, ki bo prišel prav, saj se je zredil že na poštenih 432 strani. Vsem, ki se zadeva zdi pretežka za tovorjenje pod steno pa bo gotovo všeč, da je v ceno vodnika brezplačno vključena tudi aplikacija Vertical Life, s katero na vašem mobilniku dobite dostop do vseh plezališč v knjigi. Kot ste že vajeni, vodnik navtančno, zabavno in informativno pokriva vsa plezališča v regiji, s posodobljenimi ocenami in linijami smeri, od katerih je vsaka označena na foto skici, pogosto iz več kotov. Športnoplezalni vodnik Kraški rob kombinira panoramske-drone fotografije od daleč z izjemno praktičnimi DOFAP fotografijami pogleda izpod stene, kar je situacija, ki jo kot plezalec tudi vidite, ko iščete smer.

Vsebini je dodanih tudi veliko informativnih tekstov o zgodovini, kulinariki in naravi, pa plezalski nasveti, intervjuji s pomembnimi plezalci ter kakšna zabavna zgodba za prosti čas. Vse skupaj dopolnjuje kopica odličnih fotografij in na koncu priročen seznam smeri po plezališčih, ne smemo pa pozabiti tudi na rest day odsek z namigi, kaj se vam splača obiskati in pogledati, ko ne plezate. V prenovljeni zasnovi bodo na svoj račun prišli tisti s slabšim vidom, saj je pisava občutno zrasla, kot tudi predstavitvena stran in fotografije sten. Opis plezališča je poleg praktičnih ikon razdeljen na pregled vremenskih razmer, stila plezanja, udobja za otroke in varnost ter primernost plezališča z namigi za posamezne nivoje plezalcev, včasih pa ostane kaj prostora tudi za kak zgodovinski utrinek ali anekdoto. Vse smeri na skicah so za lažjo uporabo barvno kodirane po ocenah.

Nakup >>>

Značke: Plezanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ