Janja Garnbret nadaljuje neverjetno sezono

Janja Garnbret nadaljuje neverjetno sezono
30.07.2018 AVTOR: Maja Vojska
Svojo prevlado je potrdila na tekmi v Arcu, kjer se je že tretjič povzpela na najvišjo stopničko. Njen uspeh pa je dopolnil Domen Škofic na tretjem mestu.

V tretje gre rado, bi lahko rekli za Janjo Garnbret, ki je 28. julija na letošnji četrti tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v italijanskem Arcu zmagala, potem ko je na slovitem tekmovalnem prizorišču lani in predlani osvojila tretje mesto. To je bila tretja zmaga Korošice v letošnji sezoni v težavnosti in četrta uvrstitev na zmagovalni oder, kamor se je drugič zapored povzpel tudi Domen Škofic, ki si je v Italiji priplezal bronasto medaljo.

Arco ni bil Janjin najboljši prijatelj

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret (Šaleški AO) je bila z vrhovi kvalifikacijskih in polfinalne smeri korak pred tekmicami, prav tako je najboljšo predstavo prikazala tudi v zahtevnem finalu, kjer je padla tri gibe pod vrhom, a prepričljivo zmagala pred Avstrijko Jessico Pilz na drugem in Belgijko Anak Verhoeven na tretjem mestu. "Arco ni bil moj najboljši prijatelj, saj me ni spustil s tretjega mesta, zato sem si letos še posebej želela zmago in že v kvalifikacijah dala vse od sebe. Finalno smer sem odplezala malce nesproščeno, saj na začetku nismo poznale sekvence gibov, nato pa se mi ni uspelo sprostiti, četudi je smer dovoljevala malo počitkov in reševanja. Na koncu me je zmanjkalo, a sem bila zadovoljna s tem, kar sem pokazala, saj sem se potrudila po svojih najboljših močeh in zato bila zadovoljna tudi brez vrha, " se je kar smejalo 19-letni Korošici, ki je uspela premagati urok Arca, potem ko je letos zmagala tudi v Villarsu in Brianconu, v Chamonixu pa je bila druga. Z novimi stopničkami se je trdno zasidrala na mestu vodilne v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnostnem plezanju.

Drugič zapored v letošnji sezoni se je na zmagovalni oder povzpel Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica), ki je bron iz Briancona pred tednom dni oplemenitil še z bronom v Arcu. Četudi je v finalu zdrsnil med vpenjanjem, je dobro plezanje zadostovalo za odlično tretje mesto: "S finalnim plezanjem sicer nisem zadovoljen, ker mi je spodrsnilo, a biti z napako spet na stopničkah je samo potrditev, da je forma res dobra in se mi bo enkrat res odprlo. Danes sem kar nekako čutil, da bom zmagal, a mi je zdrs to preprečil, do tistega mesta pa sem se res dobro počutil in smer mi je bila zelo všeč, zato sem jo želel preplezati. Kaže, da bo treba za zmago še malo počakati, a počutim se zelo dobro. Na koncu sem vesel stopničk, a ostaja grenak priokus, saj letos še nisem sestavil plezanja, kot ga znam, čeprav se kljub temu vrstijo super rezultati. " Zmagal je Avstrijec Jakob Schubert, drugi je bil Italijan Stefano Ghisolfi. 

 

 

Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ