Janja Garnbret navdušuje s četrto zaporedno balvansko zmago

Janja Garnbret navdušuje s četrto zaporedno balvansko zmago
05.05.2019 AVTOR: M.V.

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret tudi po koncu kitajske turneje ostaja nepremagljiva v svetovnem pokalu v balvanskem plezanju.

Dvajsetletnica je zmagala na četrti tekmi sezone na balvanih v Wujiangu za še četrto zaporedno zmago, s katero si je zagotovila težko ulovljivo prednost v boju za balvanski seštevek sezone.

"Vedno je čudovito zmagati v svetovnem pokalu, tega se nikoli ne bom naveličala. Sem super srečna, da sem se lahko v finalu zbrala in še enkrat zmagala. Bala sem se le, da se bo ponovil lanski oktober, ko zaradi dežja finala, takrat v težavnosti, niso uspeli izpeljati, ampak se to ni zgodilo in tako sem res zadovoljna z razpletom," je bila v prvi izjavi po finalu srečna šampionka iz Šmartna pri Slovenj Gradcu po svoji že 23. zmagi v svetovnem pokalu.

Garnbretova ne kaže znakov utrujenosti in je znova svojo nalogo v vseh treh krogih tekmovanja, kvalifikacijah, polfinalu in finalu opravila brezhibno kot edina z osvojenimi trinajstimi vrhovi smeri.

Takti slovenske državne himne Zdravljice so po zaslugi Garnbretove postali stalnica podelitev po koncu tekmovanj.

Aprila je trikrat stala na najvišji stopnički odra za zmagovalke. Šampionsko formo pa je nadaljevala tudi prvi majski konec tedna. Od švicarskega uvoda v sezono v Meiringenu, postaje v Moskvi in obeh tekem na Kitajskem (Chongqing, Wujiang) je ves čas narekovala tekmovalni ritem konkurenci ter s stoodstotnim izkupičkom 400 točk kraljuje na mestu vodilne v seštevku sezone v tej disciplini.

Značke: Plezanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ