Janja Garnbret za konec priplezala do stopničk

Janja Garnbret za konec priplezala do stopničk
27.10.2019 AVTOR: M.V., FOTO: Manca Ogrin (Arhiv sezone)

Janja Garnbret je na zadnji tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v Inzaiu osvojila drugo mesto. Zmagala je Jain Kim iz Južne Koreje, tretja je bila njena rojakinja Chaehyun Seo.

Lučka Rakovec in Mia Krampl sta sezono zaokrožili s 16. in 22. mestom. Edini slovenski predstavnik v moški konkurenci na Japonskem Anže Peharc je sezono končal v soboto v kvalifikacijah na 36. mestu.

Po treh zmagah letos druga

Boj za skupni zmagi je bil odločen že prejšnjo nedeljo na Kitajskem. Moško krono si je zagotovil Čeh Adam Ondra, žensko pa Seova. Garnbretova je sezono 2019, potem ko je seštevek težavnosti dobila v sezonah 2016, 2017 in 2018, končala na drugem mestu. Seova je seštevek sezone dobila s 480 točkami, Garnbretova na drugem mestu ima na svojem računu 352 točk, četrtič zapored pa je bila najboljša v kombinaciji.

Slovenija ima v končni razvrstitvi discipline v prvi deveterici tri predstavnice. Na zadnji tekmi sta nekoliko poslabšali svojo uvrstitev Rakovčeva in Kramplova. Rakovčeva (226) je sezono končala na četrtem mestu, med Slovenki se je vrinila Japonka Natsuki Tanii (243), Kramplova pa je deveta (189).

Slovenija (988 točk) je v pokalu narodov v težavnosti sezono sklenila na drugem mestu za Japonsko (1570) in pred Južno Korejo (749). Garnbretova je v disciplini druga tudi na svetovni lestvici.


Značke: Plezanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ