Janja je kraljica športnega plezanja

Janja je kraljica športnega plezanja
06.08.2021 AVTOR: M.V.
Tretje zlato Sloveniji je danes prinesla najboljša slovenska in svetovna športna plezalka Janja Garnbret. 
Šestkratna svetovna prvakinja in zmagovalka 30 tekem svetovnega pokala je upravičila mesto favoritinje na olimpijskih igrah  in v zmagala v tekmovanju olimpijskega troboja kombinacije športnega plezanja, ki je prvič na olimpijskih igrah.

»Pritisk se mi je odvalil od srca, težko je bilo, da sem bila zbrana v treh disciplinah. Ne vem, kako mi je uspelo,« je bil njen prvi odziv na osvojeno medaljo. Kot  je še dejala v izjavi za RTV Slovenija si je kolajno pridobila v hitrostnem plezanju, ko je premagala Američanko za peto mesto. To ji je dalo možnost za zlato.

Dvaindvajsetletna Korošica je zlato kolajno v Tokiu osvojila z najboljšo predstavo v kombinaciji s skupnim izidom 5 točk. V prvi disciplini, hitrostno plezanje je osvojila 5. mesto in s časom 7,81 postavila nov državni rekord. V balvanih je pokazala, da je res najboljša na svetu in suvereno premagala vse tekmice. V težavnosti je z višino 37+ osvojila prav tako prvo mesto. Srebrno in bron sta šla v roke Japonk. Miho Nonaka je bila druga in Akiyo Noguchi je bila tretja.

»Biti zlata olimpijka je res veliko lepši občutek, kot sem si predstavlja. Tudi medalja je precej težja, kot sem se predstavljala. To je bila najtežja tekma v moji karieri. Veliko je bilo pritiska, zdaj ko imam medaljo v rokah, je precej lažje,« je še povedala za slovensko televizijo.

Značke: Plezanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ