Jernej Kruder sezono okronal še z Zlato zvezdico

Jernej Kruder sezono okronal še z Zlato zvezdico
24.09.2018 AVTOR: M.V., FOTO: Ryu Voelkel

Jernej Kruder, skupni zmagovalec svetovnega pokala 2018 v balvanskem plezanju, je 22. septembra v Stuttgartu osvojil še zlato zvezdo na prestižni balvanski tekmi Adidas Rockstars 2018.

Slovenijo je na tekmovanju zastopalo devet povabljenih tekmovalcev. Slovenska reprezentanca v športnem plezanju je na prestižni balvanski tekmi Adidas RockStars v Stuttgartu sklenila letošnjo plezalno sezono v balvanih, medtem ko jih v težavnosti čaka še drugi del sezone, prihajajoči konec tedna tudi tekma SP v Kranju. V Porsche Areni je na prestižni tekmi, ki sicer ne šteje za točke svetovnega pokala, nastopilo devet povabljenih slovenskih tekmovalcev.


Jernej Kruder, skupni zmagovalec svetovnega pokala 2018 v balvanskem plezanju, je v superfinalu ugnal Južnega Korejca Jongwona Chona, oba odlično razpoložna plezalca pa sta občinstvo navdušila s pravim šovom. Tretji je bil Japonec Takata Tomoaki, slovenske barve pa so zastopali še Anže Peharc na 10., Gregor Vezonik na 12. in Zan Sudar na 22. mestu. Kruder je na Adidas Rockstars slavil že leta 2013, v letih 2014 in 2015 pa je osvojil tretje mesto.

Jernej in Jongwon sta za finanlni nastop uprizorila pravi šov:

Značke: Plezanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ