Jutri finale plezalnega spektakla Triglav The Rock

Jutri finale plezalnega spektakla Triglav The Rock
13.08.2021 AVTOR: M.V., FOTO: Arhiv dogodka

Ljubljana bo danes in jutri peto leto po vrsti gostila tekmovanje športnih plezalcev v balvanskem plezanju z imenom Triglav The Rock.

Finalni obračuni, ki bodo v soboto, bodo letos potekali na Pogačarjevem trgu, med tekmovalci bodo tudi številni slovenski reprezentanti vključno z olimpijko Mio Krampl.

Prva tri leta je bil plezalni šov na Kongresnem trgu, lani pa se je sklepni del dogajanja preselil nad Ljubljanico, letos pa bosta sobotni polfinale in finale na mobilni steni na Pogačarjevem trgu.

Tekmovanje se s predtekmovanjem sicer začenja že v petek, ko bodo med 15. in 20. uro v plezalnem centru Bolder scena potekale kvalifikacije. Najboljših pet rekreativnih plezalcev in plezalk iz kvalifikacij si bo zagotovilo nastop v sobotnem polfinalu, kjer bo na na Pogačarjevem trgu plezalo 20 plezalcev in 20 plezalk.

V moški konkurenci je lani zmagal slovenski reprezentant Jernej Kruder, ambasador dogodka, ki bo nastopil tudi letos. Poleg njega bodo v konkurenci tudi Domen Škofic, Anže Peharc, Žan Lovenjak Sudar, Gregor Vezonik ter Matic Kotar, med sedmimi tekmovalci iz tujine pa bodo tudi trije olimpijci, in sicer Francoz Mickael Mawem, ki je bil peti v Tokiu, Italijan Michael Piccolruaz in Nemec Jan Hojer.

Značke: Plezanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ