Kateri topli napitki koristijo tvoji formi in kateri ne

Kateri topli napitki koristijo tvoji formi in kateri ne
31.01.2022 AVTOR: M.V., Foto: Pixabay

Četidi se pri rekreaciji pozimi ne spotiš toliko kot v toplejših mesecih, je zelo pomembno, da v telo vneseš dovolj tekočine.

Topli napitki, ki ti dajo energijo in pospešijo okrevanje po vadbi

Vroč jabolčni mošt: ta naravno sladek napitek lahko po vadbi tvojim utrujenim mišicam povrne zaloge glikogena, vsebuje pa tudi nekaj antioksidantov, zaradi česar pripomore h njihovemu okrevanju.

Temna vroča čokolada: podobno kot mošt je tudi temna čokolada polna antioksidantov, mleko in sladkor (ki ga naj ga bo sicer čim manj) pa mišicam med okrevanjem zagotovita nekaj beljakovin in ogljikovih hidratov. Le pazi, naj bo narejena s čim temnejšo čokolado in čim manj dodanega sladkorja.

Kava: ta še vedno velja za eno najboljših sredstev za dvigovanje ravni energije. Pred vadbo spij skodelico ali dve in pusti kofeinu, da naredi svoje, pri tem pa ne pozabi, da se nanj vsako telo odziva malce drugače – nekateri lahko po skodelici kave mirno zaspijo, lahko drugim povzroča težave pri tem.

Topli napitki, ki poslabšajo učinkovitost tvoje vadbe

Obstajajo seveda tudi taki topli napitki, ki se jim je po vadbi morda bolje izogibati – če ne drugega zaradi njihove visoke kaloričnosti, ki lahko izniči tvoj trud, če se giblješ med drugim tudi z željo izgubiti kakšen kilogram.

Kuhano vino: vroče, sladko vino je sicer izjemno okusno, a ti lahko, ker je bolj pitno od običajnega, hitro povzroči jutranje preglavice, začinjene z okusom po slabi vesti zaradi precej velikih količin zaužitega sladkorja.

Topli napitki s karamelo in stepeno smetano: koristni učinki prav vsakega vroč napitek, naj bo to espresso ali topel mošt, se izničijo, če mu dodaš karamelo in/ali stepeno sladko smetano –to namreč napitek spremeni v kalorično bombo.


Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ