Kje so trenutno odprte tekaške proge?

Kje so trenutno odprte tekaške proge?
15.01.2019 AVTOR: M.V., FOTO: Maja Vojska

Čeprav pri nas še nismo bili deležni prave zime, pa je urejenih že kar nekaj prog za tek na smučeh. Preverite, kje!

Tek na smučeh je odličen za ljudi vseh starosti in fizične pripravljenosti. Je ena najbolj zdravih oblik rekreacije, saj pri gibanju uporabljamo mišice celega telesa. Za usklajeno premikanje po snežni trasi uporabljamo vse večje mišice zgornjega in spodnjega dela telesa, manjše mišice pa nam pomagajo vzdrževati stabilnost in boljšo držo. Tek na smučeh je zato ena najpopolnejših oblik rekreacije.

Kam se lahko odpravite teči na smučeh?

Nordijski center Planica

Slikovit razgled v Planici vas bo očaral in vam nudil vse za lahkotno gibanje. Tudi če se na smuči podate le nekajkrat na leto, boste tek na smučeh zlahka osvojili. 

Proge, s skupno dolžino 40 kilometrov se razprostirajo med Kranjsko Goro, Ratečami in Tamarjem. Idilične proge se raztezajo na nadmorski višini med 800 in 1.100 metri.

Tek na smučeh v zimski sezoni je brezplačen.

Cena izposoje opreme: 15 evrov


Pokljuka

Planota Pokljuka je pravo mesto za vse, ki uživate v pravi zimski pravljici. Več kot 30 kilometrov redno vzdrževanih smučarsko-tekaških prog ponuja tek skozi smrekove gozdove in čez gorske pašnike s prekrasnim pogledom na sosednje vrhove Julijskih Alp. Na Rudnem polju se nahaja tudi športni center, poznan kot prizorišče biatlonskih tekem za svetovni pokal. Cena karte: 5 evrov Cena izposoje opreme (do 4 ure): 15 evrov


Tekaški center Rogla

Na Rogli vas pričakuje vas več kot 24 različno zahtevnih in dolgih prog ter štartno-ciljna arena, ki je primerna za učenje in vadbo začetnikov.

Poligon za tek na smučeh se razprostira v idiličnem okolju in je odprt v času obratovanja smučišča, z dnevno vstopnico pa lahko tečete od jutra do poznega popoldneva. Vsi smučarji z veljavno smučarsko vozovnico lahko brezplačno uporabljate poligon, prav tako pa je brezplačen tudi za otroke do 14. leta. 


Cena karte: 5 evrov

Cena izposoje opreme (celodnevna): 18 evrov

Logarska dolina

Tek na smučeh omogoča idealno rekreacijo v zimskem času v neokrnjenem okolju krajinskega parka. Logarska dolina ponuja s svojo zimsko pravljično podobo vrhunska doživetja. Po dolini je speljana krožna tekaška steza v dolžini 13 km za klasično in skate tehniko. Steza je zaradi svoje konfiguracije primerna tako za začetnike kot tudi za zahtevnejše tekače.

Stanežiči

Vse ljubljanske ljubitelje teka na smučeh je med vikendom razveselila novica o prvi letošnji tekaški stezi na tehničnem (umetnem) snegu. Proga v Stanežičah pri Mladinskem golf centru je dolga 300 metrov in je primerna za klasično in drsalno tehniko.

Uporaba steze je brezplačna. 

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ