Končno tekmovali tudi turni smučarji

Končno tekmovali tudi turni smučarji
16.02.2020 AVTOR: M.V., FOTO: Join Run

Zima turnim smučarjem v letošnji sezoni ponovno ni naklonjena. Odnesla je že tekmo v šprintu pri Celjski koči ter prestavila memorial Luke Karničarja in Rada Markiča.

V koledarju državnega prvenstva tretje, sicer pa v letošnji sezoni prvo in edino izvedeno tekmovanje, Zvoh night attack, je štelo za državno prvenstvo v vzponu, hkrati pa tudi za slovenski pokal.

Tekmovanje je organiziralo Športno društvo Divji zajci, za kar smo jim turni smučarji nadvse hvaležni. V soju bakel se je v soboto, 1. februarja 2020, na smučišču Krvavec zbralo 27 turnih smučarjev in kar 116 tekačev.

Na turnih smučeh se je v kategoriji članov (20 do 45 let) s časom 8:02 do cilja najhitreje povzpel Luka Kovačič in tako ohranil naziv državnega prvaka v vzponu. Na stopničkah sta mu družbo delala še Luka Mihelič (9:07) in Matjaž Mikloša (9:28).

V kategoriji mladincev (stari do 20 leta) sta nastopila le brata Pritržnik. V točno desetih minutah je vrh osvojil Maj, dobri dve leti mlajši Jon se mi je pridružil čez minuto i n pol. V veteranski kategoriji (46 let in starejši) se je pomerilo sedem tekmovalcev, najhitrejši so bili Tomaž Soklič (9:41), Aljoša Martinjaš (11:34) in Milan Šenk (11:43).

V ženski kategoriji se je tokrat najbolje predstavila Karmen Klančnik Pobežin, ki je s progo končala v 11 minutah in 15 sekundah. Za njo sta se na podium uvrstili še Isabelle Kuhar Sebastian (13:07) in Katarina Pritržnik (13:50).

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ