Ljubljana bo dobila nov center plezalnih športov

Ljubljana bo dobila nov center plezalnih športov
20.12.2022 AVTOR: M.V., Foto: Arhiv projekta

V športnem parku Svoboda na Viču bomo zgradili sodoben plezalni center, ki bo predvidoma obsegal 3000 m2 notranjih plezalnih površin ter zunanje plezalne stene.

Natečaj za nov ljubljanski center plezalnih športov, ki bo pretežno namenjen treningom plezalne reprezentance, pa tudi športni rekreaciji, je zaključen, center naj bi bil predvidoma končan leta 2024.

Kot poroča medij za arhitekturo Outsider, je Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije pretekli teden objavila rezultate natečaja za nov center plezalnih športov Ljubljana v Športnem parku Svoboda na Viču.

Predmet natečaja je bila celovita urbanistična, arhitekturna in krajinskoarhitekturna ureditev plezalnega centra za najširši krog uporabnikov.

Prvo nagrado med sedemnajstimi prejetimi elaborati je dobil projekt, ki so ga zasnovali Mojca Gregorski, Miha Kajzelj in Tina Kavčič. Komisiji je predsedoval arhitekt profesor Janez Koželj, trenutni podžupan Mestne občine Ljubljana.

Načrtovano je, da bo novogradnja na nepozidanem, pretežno poraščenem območju, ki ga obiskovalci danes koristijo za kreativne namene, oblikovno zaključila in povezala celotno športno-rekreativno območje Športnega parka Svoboda.

Novi plezalni center naj bi se funkcionalno in oblikovno navezoval na park, obsegal notranje in zunanje plezalne stene ter zagotavljal prostor, ki bi poleg rekreativnega plezanja in vadbe omogočal tudi izvedbo najvišjih nivojev tekmovanj v plezanju.

Po podatkih mestne občine naj bi predvidoma obsegal 2000 kvadratnih metrov notranjih plezalnih površin ter zunanje plezalne stene. Zaključek projekta je predviden za leto 2024.


Značke: Plezanje
Ključne besede:
Nov plezalni center
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ