Ljubljansko premiero svetovnega pokala v športnem plezanju preložili na leto 2021

Ljubljansko premiero svetovnega pokala v športnem plezanju preložili na leto 2021
18.05.2020 AVTOR: M.V.

V Ljubljani letos ne bodo izpeljali premierne tekme svetovnega pokala v športnem plezanju, ki je bila načrtovana 25. in 26. septembra v dvorani Stožice.

Mednarodna zveza za športno plezanje (IFSC) je zaradi pandemije virusa covid-19 v sodelovanju z organizatorji bodisi odpovedala bodisi prestavila vse tekme svetovnega pokala v športnem plezanju do vključno septembra letos.

Tako je ostala v negotovosti tudi izvedba tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, ki bi jo mogla organizirati Planinska zveza Slovenije skupaj s pokrovitelji tekme, 25. in 26. septembra 2020 v ljubljanski dvorani Stožice. Dogodek, ki se je pripravljal v sodelovanju z radijsko postajo Val 202, bi bil pravi plezalno-glasbeni spektakel v naši največji dvorani.


Zaradi negotovega položaja ob pandemiji virusa covid-19 in nejasnostih o možnosti organiziranja dogodkov v jesenskem času, so se v PZS skupaj s partnerji odločili, da se tekma letos odpove in prestavi na prihodnje leto. Termin za prihodnje leto še ni znan.

Pri PZS in seveda vsi najboljši slovenski športni plezalci nestrpno čakajo na odločitev IFSC glede morebitne organizacije preostalih tekem svetovnega pokala v letošnji sezoni, načrtovanih za letošnjo jesen ali nadomestnih za odpovedane tekme v spomladanskem in poletnem času.

Značke: Plezanje
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ