Lučka Rakovec bronasta v Kranju

Lučka Rakovec bronasta v Kranju
30.09.2019 AVTOR: M.V., Foto: Stanko Gruden

Na tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v Kranju si je Slovenka Lučka Rakovec priplezala bronasto medaljo, svojo prvo v svetovnem pokalu, Mia Krampl pa se je pred domačimi navijači uvrstila na odlično sedmo mesto.

Glavna favoritinja Janja Garnbret je svoj nastop presenetljivo končala že v polfinalu. Slavila je Južna Korejka Chaehyun Seo, v moški konkurenci pa Čeh Adam Ondra, najvišje med Slovenci je s 13. mestom posegel Luka Potočar. Kranjske tekme trenutno ni v koledarju za leto 2020, a si planinska zveza prizadeva, da bi Slovenija ostala prizorišče tekme svetovnega pokala.

Vse poti najboljših športnih plezalcev že 24 let vodijo v prestolnico Gorenjske, kjer se je na četrti tekmi svetovnega pokala 2019 v težavnostnem plezanju, ki jo pod okriljem Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC) organizira Planinska zveza Slovenije, pomerilo 125 tekmovalcev, poleg odličnih nastopov naših reprezentantov je dogajanje zaznamoval spremljevalni program: plezanje in animacija za otroke, mini olimpijada, film GreGor o paraplezalcu Gregorju Selaku in ob odprtju akrobatski spektakel.

Značke: Plezanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ