Luka Kovačič odlično na svetovnem prvenstvu 2019 v turnem smučanju

Luka Kovačič odlično na svetovnem prvenstvu 2019 v turnem smučanju
14.03.2019 AVTOR: M.V., FOTO: Osebni arhiv

Luka Kovačič na svetovnem prvenstvu v turnem smučanju do rezultata kariere. 

Luka Kovačič se je imenitno odrezal na svetovnem prvenstvu v turnem smučanju v Villarsu v Švici, kjer je prvič nastopil v članski konkurenci ter v vzponu dosegel odlično 14. mesto, na posamični tekmi pa se uvrstil na 21. mesto. Na svojem prvem tekmovanju v mednarodni konkurenci sta se izkazala tudi kadeta Anja Merlak Markič in Maj Pritržnik.

Švicarski Villars med 9. in 16. marcem gosti svetovno prvenstvo v turnem smučanju Villars 2019, na katerem je slovensko reprezentanco v tekmovalnem turnem smučanju med tekmovalci iz 31 držav zastopala mlada trojica.

Luka Kovačič (Društvo za razvoj turnega smučanja) je premiero na svetovnem prvenstvu doživel pred dvema letoma, ko je med mlajšimi člani dosegel 10. mesto posamično in 12. mesto v vzponu, letos pa je na svetovnem prvenstvu prvič nastopil v najzahtevnejši članski konkurenci. Za "ogrevanje" je v torek, 12. marca, v disciplini posamično v konkurenci 75 tekmovalcev osvojil 21. mesto, zmagal je Italijan Robert Antonioli, dan pozneje, 13. aprila, pa je s 14. mestom v vzponu dosegel rezultat kariere. S časom 27:16 je za zmagovalcem, Švicarjem Wernerjem Martijem, zaostal za 2 minuti in 3 sekunde.

Svoj debi na mednarodnih tekmovanjih sta doživela kadeta, 17-letna Anja Merlak Markič (PD Kranj) in 14-letni Maj Pritržnik (TSK LiMa), ki sta nastopila v vseh treh disciplinah: v šprintu, vzponu in posamično. Na tekmi v šprintu je Anja osvojila 22., Maj pa 41. mesto, na posamični preizkušnji je bila 17-letna tekmovalka iz Visokega pri Kranju 22., 14-letni tekmovalec z Dobrne pa 38., medtem ko sta na temi v vzponu dosegla Merlak Markičeva 21. in Pritržnik 36. mesto.

Rezultati >>>

Značke: Smučanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ