Mednarodna Noč netopirjev pri Županovi jami

Mednarodna Noč netopirjev pri Županovi jami
08.09.2021 AVTOR: Sporočilo za javnost

V mesecu septembru praznujemo Mednarodno noč netopirjev, ki jo označuje sklop dogodkov po vsej Sloveniji.

Organizacije po Evropi v več kot 30 državah že 25 let prispevamo k poznavanju netopirjev in zaščiti populacij. V Sloveniji živi 30 vrst netopirjev, zaščitene so z Uredbo o zavarovanih prosto živečih živalskih vrstah. Med njimi 10 vrst sodi med kvalifikacijske vrste območij Nature 2000. Županova jama je v območju Nature 2000 zaradi vrste mali podkovnjak, se pa v jami stalno ali občasno zadržuje še 6 drugih vrst netopirjev.

Za tematsko vodenje in delavnice je potreben pogoj PCT.


V petek, 10.9. ob 18.00
, se bodo obiskovalci podali na tematski ogled podzemlja Županove jame in si ogledali netopirje v njihovem domačem jamskem okolju s predstavnikom Slovenskega društva za preučevanje in varstvo netopirjev. V mraku bo priložnost prisluhniti tudi njihovemu oglašanju v živo.

V soboto, 11.9. do 10.00 dalje, bo program namenjen predvsem mlajšim. Otroci bodo netopirje prek ustvarjalnih delavnic spoznavali ob 10.00 in prisluhnili pravljici o netopirčku Branku iz Županove jame. Ob 11.00, 13.00 in 15.00 se bodo z družinami lahko podali na edinstveno jamsko dogodivščino: »Odkrij netopirsko skrivnost«.

V sklopu dogodka si bo Županovo jamo mogoče ogledati z 20 % popustom – velja za tematsko vodenje in jamsko dogodivščino.

Značke: Turizem
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ