Močna slovenska zasedba v pričakovanju svetovnega prvenstva v športnem plezanju

Močna slovenska zasedba v pričakovanju svetovnega prvenstva v športnem plezanju
04.09.2018 AVTOR: M.V., FOTO: Manca Čujež

Odštevamo dneve do začetka največjega športnoplezalnega dogodka letošnjega leta, na katerem se bo med 6. in 16. septembrom v Innsbrucku pomerilo 700 najuspešnejših športnih plezalcev iz 65 držav.

tudi slovenska reprezentanca v športnem plezanju in paraplezalna reprezentanca, ki letos znova nizata izjemne uspehe, zato v boj za svetovna odličja odhaja tako močna zasedba kot še nikoli do zdaj.

Najpomembnejša preizkušnja je kombinacija

Svetovno prvenstvo Innsbruck 2018 v težavnostnem, balvanskem in hitrostnem plezanju ter kombinaciji vseh treh disciplin je najpomembnejša preizkušnja tega leta za slovensko reprezentanco v športnem plezanju, ki v Avstrijo odhaja močna kot še nikoli do zdaj. "Na svetovno prvenstvo v Innsbruck bo odpotovala zelo velika ekipa, kar 17 tekmovalcev - 9 deklet in 8 fantov -, spremljali pa jih bomo trije trenerji in fizioterapevt. Prizorišče tekme je blizu, kar bomo seveda izkoristili, saj imamo malokdaj priložnost nastopiti v tako močni postavi," je poudaril selektor in trener slovenske reprezentance v športnem plezanju Gorazd Hren, ki po vrhunski sezoni ne skriva visokih pričakovanj: "O ciljih je seveda vedno težko govoriti, saj nočem nikogar postavljati pod dodaten pritisk, a mislim, da tokrat res vsi vemo, da smo dobro pripravljeni, kar potrjujejo rezultati letošnje sezone. S prvenstva bomo prinesli medaljo, in to ne samo eno!"

Slovenijo bo zastopalo 17 plezalcev in plezalk

Slovenijo bo v Innsbrucku zastopalo 17 članov slovenske reprezentance v športnem plezanju. Kot je razkril Hren, bodo v vseh posameznih disciplinah in kombinaciji tekmovali Janja GarnbretKatja KadićVita LukanMia Krampl in Urška Repušič v ženski ter Jernej KruderDomen Škofic in Luka Potočar v moški konkurenci. Kot specialisti za težavnost na SP odhajajo Mina MarkovičTjaša Kalan in Lučka Rakovec ter Martin Bergant in Milan Preskar, za balvane pa poleg Markovičeve še Tjaša SlemenšekGregor VezonikAnže Peharc in Zan Sudar. Tekmovalce bodo spremljali selektor in trener Gorazd Hren, trenerja Luka Fonda in Urh Čehovin ter fizioterapevt Peter Hribar.

Začetek svetovnega prvenstva že v četrtek!

Svetovno prvenstvo v Innsbrucku se začne 6. septembra, tekmovanja so postopoma razdeljena vse do 16. septembra 2018. "Prvi dan tekmovanje začnejo ženske kvalifikacije v težavnosti, celoten sklop težavnosti se odvije do nedelje. Po dnevu premora se prvenstvo nadaljuje 11. septembra s kvalifikacijami v balvanih in paradisciplinah, 13. septembra se začne še tekmovanje v hitrosti. Zaključek prvenstva je 16. septembra z novostjo v tekmovalnem športnem plezanju, in sicer kombinacijo vseh treh disciplin - težavnosti, balvanov in hitrosti - za najboljših šest iz predhodnih tekmovanj, tako kot bo na olimpijadi v Tokiu 2020," je razložil trener Luka Fonda>>> >>> URNIK SP Innsbruck
Značke: Plezanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ