Odprava treh Mariborčanov s starodobnikom v Afriko

Odprava treh Mariborčanov s starodobnikom v Afriko
12.02.2020 AVTOR: M.V., FOTO: FB

Trije prijatelji iz Štajerske so se podali na prav posebno dogodivščino. V Avstriji so kupili star, rjast kombi, ga predelali in se odpravili na amaterski reli Budapest – Bamako.

Blaž TomažinRok Korošec in Timi Božič so trije Mariborčani, ki so se januarja podali na zahtevno pot, in sicer so se odločili prevoziti 9000 kilometrski amaterski reli Budapest – Bamako s ciljem v Sierri Leone. Za pot so preuredili kombi Düdo iz leta 1969. 

Trije Štajerci, združeni v ekipo Seos Africa, so se odpravljajo s starodobnikom, Mercedes 406d, letnik 1969,  na Rally Budapest – Bamako, epsko pustolovščino v Afriko. Na poti jih čakajo nepredstavljive dogodivščine, od prečkanja reke, polne povodnih konjev, z doma izdelanim splavom na človeški pogon, do srečanja s podkupljivo mejno kontrolo, lokalnimi tatovi.

Cilj celotne karavane je tudi dobrodelna pomoč afriškim otrokom, ekipa Seos Africa jih bo razveselila s šolskimi potrebščinami.

Timi Božič, Rok Korošec in Blaž Tomažin se odpravljajo na največji svetovni reli po imenu Budapest – Bamako. Gre za amaterski reli, ki želi ohranjati duh znamenitega Dakarja, saj poteka po prvotnih potek originalnega relija Dakar, a s precej manjšimi stroški, zato pot zaradi “varnosti” poteka nekoliko drugače.

Začetek relija je bil  31. januarja v Budimpešti, sledil je tridnevni maraton skozi Slovenijo, Italijo in čez države ob Azurni obali vse do Gibraltarja, kjer asfaltirane poti zamenja trajekt na afriški kontinent. Pot se nadaljuje skozi Maroko, Mavretanijo, Senegal, Gvinejo in se zaključi v Freetownu, glavnem mestu države Sierra Leone. Etape so razdeljene, od 300 do 500 km na dan, kar pomeni, da udeleženci čez določene države potujejo več dni. Reli poteka skupaj 17 dni, dnevni postanki so vnaprej določeni in organizirani v “bivakih”, kjer prenočujejo vsa vozila – če ti do tja ne uspe priti zaradi okvare ali kakšne druge ovire, se znajdeš sam.

Ekipa SEOS Afrika se je po dveh dnevih v Mavretaniji, kjer jim je nagajala internetna povezava, danes javila iz Senegala. Naslednja postaja na njihovi poti je Gvineja in nato Sierra Leone, kjer bodo v glavnem mestu Freetown zaključili svojo pustolovščino.

Svojo pot sproti dokumentirajo na družbenih omrežjih. Obveščajo o tem, kako napredujejo proti cilju, na kakšne težave naletijo in objavljajo slike puščave, ki ji ni videti konca. Le v Mavretaniji, ki je najmanj razvita država na njihovi poti, jim je zagodel internet.

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ