Par trikov, s katerimi si lahko pomagate, da čez dan spijete dovolj vode

Par trikov, s katerimi si lahko pomagate, da čez dan spijete dovolj vode
23.04.2019 AVTOR: M.V., FOTO: Backpacker Magazine

Med hojo priporočamo redno pitje, v vročem vremenu najmanj na pol ure. Priporočljiva je uporaba vodnega meha, saj se tako izognemo vsakokratnemu snemanju nahrbtnika.

Če ste med tistimi, ki na vsakodnevni bazi preja,o spijete, potem si spodaj preberite nekaj nasvetov, kako se pripravite do tega da boste več pili.

Pitje vode naj bo del rutine: Spij kozarec takoj po umivanju zob ali pa tik pred spanjem – pomembno je, da pitje kozarca ali dveh povežeš z nečim, kar delaš vsak dan, brez izjem. Tako bo tudi pitje vode postalo bolj redno, kar vodi v boljše počutje.

Pij jo pred obroki:
Lahko se zgodi, da imaš občutek da si lačen/na, v resnici pa ti telo sporoča le, da potrebuje nekaj vode. Spij kozarec vode pred vsakim obrokom in potešil/a boš žejo, pa tudi pojedla boš manj, saj bo voda do neke mere napolnila želodec.

Jej hrano, ki vsebuje vodo: Tudi s hrano lahko v telo vnesemo nekaj vode. Melone, lubenice, bučke, grenivke, kumare, zelena in zelena solata je vsebujejo precej. Poleg tega pa so to živila, ki bodo tudi sicer le koristila tvojemu zdravju.


Opominjaj se na pitje vode- boljše počutje je zagotovljeno:Ker nam vsem misli čez dan begajo sem ter tja se rado zgodi, da enostavno pozabimo, da smo žejni. Prepričani smo, da ti nisi izjema. Na mobilnem telefonu si nastavi opomnike ali pa za pitje vode uporabi flaško, na katero si narisal/a označbe ob katerih so napisane ure. Torej označba, koliko flaše naj bo prazne do 11:00, do 13:00, do 15:00 itd.

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ