Plezalka Vita Lukan v finalu mladinskih olimpijskih iger

Plezalka Vita Lukan v finalu mladinskih olimpijskih iger
08.10.2018 AVTOR: M.V., FOTO: Olimpijski komite slovenije

Vita Lukan v finalu na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu! Za zgodovinski komplet medalj v športnem plezanju se bo borila jutri v torek, 9. oktobra 2018. 

Včeraj so na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu potekale kvalifikacije v športnem plezanju, v katerih sta slovenske barve zastopali Vita Lukan (ŠPO Radovljica) in Lučka Rakovec (ŠD Proteus).

Za mlado olimpijsko reprezentanco Slovenije so se ta vikend začele Mladinske olimpijske igre 2018 v argentinskem Buenos Aires-u. Že prvi dan po otvoritvi so se v kvalifikacijah kombinacije hitrosti, balvanov in težavnosti merile športne plezalke. Vita Lukan se je odrezala odlično in se z drugim rezultatom predtekmovanja uvrstila med šest finalistk, ki se bodo za kolajne borile v torek, 9. oktobra 2018. Lučka Rakovec se je uvrstila na končno 13. mesto.

Format olimpijske kombinacije smo lahko spremljali že na nedavnem članskem svetovnem prvenstvu v Innsbrucku. Tekmovalke so se najprej pomerile v hitrosti, kjer naši predstavnici po pričakovanjih nista bili med najboljšimi. Vita Lukan se je s tretjim rezultatom v balvanih že približala uvrstitvam, ki vodijo v finale, nastop med šestimi najboljšimi pa je potrdila z drugim mestom v težavnosti. Lučka Rakovec je bila v težavnosti na petem mestu, možnosti za uvrstitev med najboljše pa je izgubila po slabšem nastopu v balvanih.

Vir: Friko

Značke: Plezanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ