Po letu odmora tekma svetovnega pokala ponovno v Sloveniji

Po letu odmora tekma svetovnega pokala ponovno v Sloveniji
13.07.2021 AVTOR: M.V., FOTO: Vid Ponikvar/ Sportida

Tekma svetovnega pokala v športnem plezanju, ki bi naj bila prvotno v slovenski prestolnici, se seli nazaj na staro mesto, v Kranj.


V tretjem največjem slovenskem mestu bo tako od 3. do 4. septembra že 25. tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, kjer bomo lahko spremljali športnoplezalno smetano z vsega sveta.

Po lanskem tekmovalnem premoru, ko je bila izpeljana le ena tekma v svetovnem pokalu, je letos že skoraj vse po starem. Tekmovalna sezona je v polnem zamahu, slovenski plezalci prinašajo v domovino odlične rezultate in Slovenija bo ponovno gostila tekmo. V gorenjski prestolnici se bo od 3. do 4. septembra zbrala elita športnih plezalcev in pokazala najboljše, kar lahko. V koledarju Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC) je bil prvotno zapisan datum 4. in 5. september, a se zaradi za gledalce primernejšega termina za dan prestavi slovenski datum tekme.

»Kranjska stena gosti tekme svetovnega pokala v športnem plezanju že četrt stoletja. Letošnjo organizacijo tekme bo še dodatno narekovala covid-19 situacija, saj je poleg trenutnih pogojev za izvedbo, ki veljajo v Sloveniji, potrebno spoštovati tudi protokol mednarodne zveze IFSC, ki narekuje dodatne pogoje. Vsekakor se po lanskem izpadu večine tekem po vsem svetu veselimo, da se tekmovalci in gledalci ponovno vračajo na velike športnoplezalne dogodke tudi pri nas,« je povedal generalni sekretar PZS Damjan Omerzu.

Na tekmi, ki jo organizira Planinska zveza Slovenije pod okriljem Mednarodne zveze za športno plezanje,  seveda stavimo na uspehe slovenskih športnikov. Prva v vrsti za medaljo bo zagotovo  zvezdnica svetovnega formata Janja Garnbret, ki si je letos na obeh tekmah v težavnosti priborila zlati medalji in je glavna kandidatka za medaljo na olimpijskih igrah v Tokiu.  V finale so se na tekmi uvrstili še Vita Lukan, Mia Krampl in Lučka Rakovec. Slednja je na tekmi v Kranju pred dvema letoma osvojila bronasto medaljo. Tudi fantje so na zadnjih tekmah pokazali, da lahko posegajo po najvišjih mestih in želimo si, da se njihova forma stopnjuje do jeseni.

Značke: Plezanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ