Pogrešate gore? Obiščite poseben YouTube kanal

Pogrešate gore? Obiščite poseben YouTube kanal
06.04.2020 AVTOR: M.V., FOTO: Arhiv plezarna

Videomaterial, ki je na ogled na tem kanalu, je rezultat dela članov ekipe Plezarne ali njenih prijateljev in odraža obdobje, v katerem je nastal - tako osebno obdobje avtorjev.

Kranjski plezalni center Plezarna ponuja aktivno sprostitev različnim ciljnim skupinam, še posebno družinam. V obdobju, ko je javno življenje obstalo in se večina zadržuje doma ter se posveča sebi in svojim bližnjim, se je ekipa Plezarne odločila, da s pomočjo filmov in videov na Youtube kanalu Plezarna omogoči že nekoliko nostalgičen vpogled v gorsko naravo, planinstvo, alpinizem, športno plezanje in temu sorodne teme.

Na Youtube kanalu Plezarna >>> dnevno objavijo od dva do tri nove filme v več različnih kategorijah:

  • Filmi iz bogatega arhiva Aleša Kunaverja in njegovih plezalskih prijateljev.
  • Prispevki televizijske oddaje Gorske sledi, ki je nastajala med letoma 2007 in 2009 v produkciji Videa Oskar in ki sta jo ustvarjala Milan Lebar in Tine Marenče. Posnela sta preko petdeset prispevkov; ti neposredno predstavljajo najrazličnejše teme, povezane z gorami in plezanjem.
  • Kratki filmi o nastajanju igrano-dokumentarnega filma Sfinga.
  • Zbirka kratkih alpinističnih filmov Tineta Marenčeta, ki so bili večinoma posneti med letoma 2003 in 2009. V skoraj vseh filmih je eden glavnih protagonistov avtorjev brat Anže Marenče, s katerim sta preplezala veliko zahtevnih smeri pri nas in v tujini.
  • Dokumentarni filmi, ki na različne načine predstavljajo gore in plezanje.
  • Številni ostali filmi slovenskih avtorjev, ki so nastali v produkcijah Vizualist, Kawka Production in drugih.

Več o Plezarni >>>

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ