Popotniški nasveti: 7 stvari, ki jih velikokrat pozabimo spakirati!

Popotniški nasveti: 7 stvari, ki jih velikokrat pozabimo spakirati!
30.07.2022 AVTOR: Maja Vojska
Pakiranje je za veliko ljudi najslabši del potovanja. In velikokrat se zgodi, da kaj pozabimo.

Tudi jaz sem ene izmed tistih ljudi, ki sovraži pakiranje. Največkrat pakiram v naglici in seveda zadnji trenutek. Zato se velikokrat zgodi, da kaj pozabim.

Največkrat so to malenkosti, a vseeno nas spravi ob živce dejstvo, da smo jih kljub planiranju pozabili doma.

Ste tudi vi, katerega od naštetih predmetov že kdaj pozabili doma.

1. Na pot vzamemo premalo spodnjega perila

Vse pakiramo na isti princip- vzamemo toliko nogavic in spodnjega perila, kolikor dni bomo potovali. A problem nastane, ko nas na našem dopusti »opere dež do kosti « ali pa dopust podaljšamo in nam zmanjka perila. Seveda to velja le za krajša potovanja, kjer ni možnosti, da bi perilo oprali. Če potujemo mesec dni ali več moramo samo poskrbeti, da bomo imeli dovolj perila do dneva, ko bomo prvič prali.

2. Osnovni paket prve pomoči

Nihče ne želi zboleti ali se poškodovati na počitnicah, a včasih se to zgodi. Dobro je, da lahko za to poskrbimo kar v hotelski sobi in nam ob glavobolih ni potrebno še iskati lokalne lekarne. Spakirajte torej najnujnejše: Nekaj tablet proti bolečini, nekaj za zdravljenje prehlada, obliže in razkužilo.

3. Ključavnica

Tako kot bolezen tudi kraja pokvari dopust. Na začetku ne razmišljate o tem, a torba/kovček na katero se lahko namesti ključavnico lahko v veliko primerih pride zelo prav. Ne bodite lahka tarča, ampak zavarujte svojo prtljago.

4. Natikači

Skoraj vedno doma pozabim natikače. Tudi, ko grem na dopust na morje ali destinacije, kjer je obisk plaže ena od prioritet, nekako vedno doma pozabim natikače.

So odlično obuvalo za na plažo, z njimi se lahko sprehodimo okrog bazena ali pa se z njimi odpravimo v mesto.

Če med potovanjem večinoma spite v hostlih s skupnim tušem pa lahko natikači pridejo prav tudi med tuširanjem.

Seveda jih lahko kupimo povsod, a so nepotreben strošek in skrb, ko moraš kot prvo stvar preden greš na plažo iskati trgovino z natikači.

5. Potovalni adapter

V nekaterih državah imajo drugačne vtičnice kot mi, zato je potrebno vanje vstaviti poseben nastavek, da lahko polnimo telefon.

6. Steklenica za večkratno uporabo

Čeprav se mogoče sliši smešno, a ta steklenica pride vedno prav. Predvsem v mestih in državah, kjer je voda pitna. Tako prihranimo pri kupovanju vode in drugih napitkov. Seveda pa se pred potovanjem pozanimajte, če je voda tam pitna.

S tem zmanjšamo strošek na drugi strani pa smo bolj ekološki.

Opozorilo: Steklenico ponovno izpraznite, ko greste na letališče

7. Čepki za ušesa

Če imate rahel spanec, vam vsekakor priporočam, da s seboj na potovanje vzamete čepke za ušesa. Pomagali vam bodo zmanjšati zvoke iz okolice, ki jih niste vajeni. Ne zasedejo veliko, a lahko postanejo vaši najboljši spremljevalci na poti.

Značke: Turizem
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ