Posebna čast za Janjo Garnbret

Posebna čast za Janjo Garnbret
27.02.2020 AVTOR: M.V., FOTO: adidas-rockstars.com

Najboljša športna plezalka zadnjega obdobja Janja Garnbret je nominirana za uvrstitev na lestvico revije Forbes "30 under 30 Europe".

Lestvica predstavlja 30 najvplivnejših Evropejcev, mlajših od 30 let, v kategorijah umetnost, znanost in šport. Forbes bo končni seznam uvrščenih na lestvico pripravil po pregledu posebne komisije. Garnbretova je prva športna plezalka, ki jo je doletela čast nominacije na omenjeno lestvico.

Mlada Slovenka je prva športna plezalka, ki je bila nominirana na to lestvico. Gre za peti izbor za lestvico 30 pod 30 Evrope, pri 20-letni Slovenki pa so pri nominaciji prepoznali njene izjemne uspehe. Od leta 2013, ko se je udeležila svojega prvega mednarodnega tekmovanja, je nanizala 71 uvrstitev na zmagovalne stopničke in ob tem osvojila 51 zmag, 33 v članski in 18 v mlajših kategorijah.

Lani je spisala zgodovino, ko je kot prva z neprekinjenim nizom zmag osvojila seštevek svetovnega pokala v balvanskem plezanju in nato na svetovnem prvenstvu na Japonskem osvojila tri naslove svetovne prvakinje v težavnostnem in balvanskem plezanju ter kombinaciji.

Na svetovnem prvenstvu lani avgusta v Hačiodžiju na Japonskem si je kot prva nosilka, z naslovom svetovne prvakinje v kombinaciji, zagotovila olimpijsko normo za nastop na za športno plezanje prvih olimpijskih igrah avgusta v Tokiu.

Na začetku leta je bila tudi nominirana za naslov najboljše športnice leta 2019 po izboru svetovnih iger. Gre za športe, ki niso vključeni v program olimpijskih iger. Garnbretova je v konkurenci 25 športnikov zasedla četrto mesto.

Značke: Plezanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ