Potovalni nasveti: Kje se bolj splača spati v hotelu in kje sobo rezervirati preko Airbnb platforme?

Potovalni nasveti: Kje se bolj splača spati v hotelu in kje sobo rezervirati preko Airbnb platforme?
17.01.2018 AVTOR: Maja Vojska
Platforma Airbnb postaja v zadnjih letih vse bolj priljubljena, predvsem pri mladih, ki bi radi na potovanju nekaj prihranili. Preverite, kje se Airbnb v primerjavi s hotelskimi sobami najbolj splača.

Kaj je Airbnb?

Airbnb je spletna platforma, ki uporabnikom ponuja prek milijon zasebnih domovanj po svetu. Gre za rezervacijsko stran, kjer gosti namesto hotelske sobe rajši najamejo zasebno nastanitev. Vse več Slovencev se odloča da svoja stanovanja, apartmaje ali sobe oddaja preko Airbnb.

Kako deluje?

Na Airbnb lahko oddate celo hišo, apartma ali pa samo sobo. Oddate lahko hiško na drevesu, iglu, ladjo, svetilnik … Bolj, ko imate zanimivo nastanitev za oddajo, bolj ste zanimivi za iskalca. Namreč poleg najemanja nastanitev, gostje iščejo tudi doživetja in stik z lokalnim okoljem.

Če pa sta vama oba načina bivanja všeč in je cena edini kriterij, potem prisluhnite. So države, kjer so Airbnb prenočišča cenejša od hotelov in obratno, zato je morda dobro, da pred rezervacijo še enkrat premislite. Podatke so analizirali pri vouchercloud, kjer so primerjali Airbnbje in hotele.

 

Kje je torej pametno raziskati možnosti za najem sobe preko Airbnbja?

Če potujete na Malto, Portugalsko, v Nemčijo, Avstrijo, Grčijo, Italijo ali Belgijo, potem raje rezervirajte Airbnb. Na Malti je hotel s tremi zvezdicami dvakrat dražji od povprečne cene za Airbnb. Zadnjih pet naštetih držav pa prenočitve Airbnb ponuja v povprečju za 40 odstotkov ceneje od hotelov.

V Romuniji, Veliki Britaniji in na Švedskem so cene hotelov in Airbnbjev podobne, tako da boste morda morali metati kovanec.

Najcenejše Airbnbje pa najdemo v Albaniji, Turčiji in Makedoniji, najcenejše hotele pa v Ukrajini, Latviji in spet Makedoniji.

Od hotela je najem stanovanja preko Airbnb platforme cenejše tudi pri nas.

Značke: Turizem
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ