Praznovanje kot nekoč: Adventna pot na Katschbergu

Praznovanje kot nekoč: Adventna pot na Katschbergu
22.12.2017 AVTOR: Maja Vojska
Prazniki so pred vrati in če iščete idejo za pobeg v praznično preteklost imamo za vas predlog: Adventna pot na Katschbergu Praznovanje božiča kot nekoč.

Še ta vikend imate možnost, da doživite praznike, kot so bili nekoč. 

Povsem zgoraj v gorah, v osrčju nedotaknjene narave, vas pričakuje adventni čar daleč stran od hrušča in trušča - Adventna pot na Katschbergu! Krožna pot na nadmorski višini 1.750 m v zasneženi dolini Gontal v dolžino meri 6.8 km.

Obnovljeni kozolci za seno obiskovalce popeljejo v prav poseben adventni svet. Alpski rogovi in pihalna godba vzdolž poti vas glasbeno popeljejo v božični čas. Prisluhnite najlepšim adventnim pesmim v pevski koči, dovolite, da se vas pripovedovalke zgodb dotaknejo z globokimi pripovedmi ali pa se preprosto razveselite številnih sijočih otroških oči na delavnici izdelave medvedkov. Če ne prej, boste v koči miru zagotovo našli svoj lastni mir. Izhodišče adventne poti je dosegljivo izključno peš (ca. 45 minut hoje - 2,4 km) ali s konjsko vprego.  

Na adventni poti vsak obiskovalec prejme svojo lanterno. S temi lučmi si poleg latern, ki svetijo ob poti, obiskovalci razsvetljujejo pot in pričarajo romantično vzdušje. Za prijetno telesno temperaturo kljub nizkim zunanjim temperaturam poskrbijo brezplačne čajne postojanke vzdolž poti. Poseben vrhunec je dnevno spremenljiv program. Tako lahko adventno pot večkrat obiščete in vsakič doživite nepozabne spomine v počitniški regiji Katschberg.

 

Značke: Turizem
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ