Preberite nekaj trikov, kako najlažje olupiti kostanj

Preberite nekaj trikov, kako najlažje olupiti kostanj
30.10.2020 AVTOR: M.V.

Tudi vi obožujete kostanje v najrazličnejših oblikah, a vam lupljenje predstavlja pravo nočno moro. Preverite nekaj koristnih trikov za lupljenje kostanja.

Pravijo, da je dobra priprava pol opravljenega dela- In tudi pri lupljenju kostanja to drži!

Če kostanj kupite, bodite previdni!

Če nimate možnosti, da bi sami nabrali kostanj, previdno kakšnega zberete. Plodovi kostanja morajo biti suhi, na videz lepi (ne sme se že na prvi pogled videti, da so črvivi), morajo biti težki in s sijočo lupino.

Kako lažje olupiti kostanj?

Kostanj naj vsaj tri dni počiva

Razgrnite ga po papirju in pustite stati, saj je izsušenega lažje lupiti.

Ne pozabite na zarezovanje

Pred pečenjem vedno zarežite, če ne vam bo žal. Po sprednjem delu zarežite dolgo in dovolj globoko zarezo, da prerežete lupino in spodnjo ovojnico.

Pečenje na ognju- Ključ do uspeha!

Če kostanj pečemo na močnem ognju ali čim bolj razgreti ponvi, bo njegova lupina hitro počila in bo hotel kostanj kar sam skočiti ven

Kako olupiti kostanj pred pečenjem.

Če vaši recepti potrebujejo surov olupljen kostanj si pomagajte z mikrovalovno pečico. V plosko stran kostanja zarežite križec, tako da prerežete lupino in notranjo kožico. Potem po približno deset kosov naenkrat dve minuti pecite v mikrovalovni pečici. Še vroči se bodo z lahkoto lupili.

Kako lahko pripravite kostanj:

Kostanj je res odličen, če imate možnost, da ga pripravite na zunanjem ognjišču, ampak vam ponuja tudi nešteto možnosti za pripravo v kuhinji:

V ponvi: Uporabite kar teflonsko ponev (pazite le, da kostanj večkrat pretresete, da se ne bo zažgal). Kostanji so pečeni, ko olupek postane temnejše barve.

  • V pečici: Verjetno najbolj priljubljen način priprave kostanjev. Preden date kostanje v pečico jih malo poškropite z vodo. Pecite jih na 180 stopinjah in večkrat premšajte
  • Na žaru: Na topel žar položite aluminijasto folijo, v katero ste naredili nekaj luknjic. Kostanje položite na folijo in jih pecite, dokler ne dobijo lepe barve.
  • V mikrovalovki: Prerezane kostanje položite v mikrovalovko in jih pri najvišji temperaturi pecite eno minuto.
  • Kuhanje v loncu: V rahlo osoljeno in hladno vodo položite cele kostanje. Debelejši kostanji naj vrejo eno uro, drobni pa pol.
Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ