Preizkusite svoje orientacijske sposobnosti

Preizkusite svoje orientacijske sposobnosti
07.01.2022 AVTOR: Matej Luzar
Na spletni strani Outside Online so predstavili pet parkov-labirintov, v katerih se je mogoče resnično izgubiti.

Seznam je omejen na Združene države Amerike, kjer so sprehodi, na katerih se lahko izgubite, očitno precej priljubljeni. Eden izmed predstavljenih labirintov je tako zahteven, da vas upravljavci vanj ne bodo spustili brez zaloge vode za primer, če izgubljeni tavate več ur.

Davis Mega Mystery Maze

uploaded


Labirint se nahaja v Sterlingu v zvezni državi Massachusetts na dobrih 3,2 hektarjev velikem koruznem polju. Obsega približno 4,8 kilometra poti, ki jih vsako leto oblikujejo na novo. Ima tudi dobrih 60 metrov dolg zipline, s katerim lahko »poletite« prek labirinta.

Ananasov labirint

uploaded


Labirint na plantaži Dole v havajski Wahiawi so leta 2008 razglasili za največjega na svetu. Čeprav so mu lento od takrat že odvzeli, njegova površina še vedno obsega 1,2 hektarja in štiri kilometre poti. Živo mejo, ki ga oblikuje, sestavlja 14.000 sadik havajskega rastlinja, v sredini pa orientacijsko spretne čaka ogromen vrt v obliki ananasa. Če vam uspe potolči rekord v najhitrejši dosegi središča, boste nagrajeni, vaše ime pa bodo vpisali tudi na tablo rekorderjev ob vhodu.

Cool Patch Pumpkins

uploaded


Ta ogromni labirint v kalifornijskem Dixonu velja za največjega oblikovanega s koruznega polja. 24,3 hektarje koruze vsako leto ročno zasadijo v novo obliko.

Cherry Crest Farm Maize Maze

uploaded


Dva hektarja velik labirint v Ronksu v Pennsylvaniji je zasnovan za prave ljubitelje preizkušanja orientacijskih spretnosti. Poln je namigov za iskanje prave poti, hkrati pa tudi temu primerno zahteven. Čeprav vsak obiskovalec na vhodu dobi navodila za lažje iskanje središča, najzahtevnejša pot še vedno terja dve uri časa.

The Great Vermont Corn Maze

uploaded


Pravi podvig predstavlja že, da pridete do tega labirinta. Nahaja se namreč ob robu narodnega parka White Mountain Forest v Danvillu v Vermontu, do koder vas običajno vozilo nikakor ne bo moglo pripeljati. 4,8 kilometra poti za nameček poteka po pobočju hriba, kjer je treba na določenih mestih pošteno zagristi v kolena. Vanj obiskovalci ne smejo brez zaloge vode, saj lahko iskanje prave poti traja tudi do pet ur. Upravljavci od starejših zahtevajo tudi zdravstveno potrdilo.

Značke: Turizem
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ