Recepti: 3 izvirne različice limonade

Advertisement

Recepti: 3 izvirne različice limonade
19.05.2017 AVTOR: Maja Vojska
Limonada ? Preprost in zdrav osvežilen napitek, ki ga lahko kadarkoli pripravimo kar sami.

Limonada je lahko na vroč poletni dan ena pijač, ki nas bo takoj odžejala in osvežila. Z malo domišlije lahko to klasično pijačo spremenimo v prav posebno in izvirno pijačo s katero bomo lahko na pikniku pozitivno presenetili goste.

1. Gazirana limonada z granatnimi jabolki in timijanom

Sestavine:

  • 150 gramov sladkorja,
  • timijan,
  • sok 4 limon,
  • 2 granatni jabolki,
  • 1,5 litra gazirane vode,
  • 150 mililitrov navadne vode.

Priprava limonade: V posodici zmešamo sladkor, in navadno vodo (Pozor: segrevajte pri majhni temperaturi). Ko se sladkor raztopi, kuhajte še minuto, nato pa počakajte, da se mešanica ohladi. Vmes ožemite limone. Združite limonin sok z ohlajenim sirupom. Pretlačite semena granatnega jabolka in odlijte sok, ki ga nato razdelite v 4 kozarce. V vsak kozarec dodajte še mešanico timijanovega sirupa in limoninega soka ter na koncu še gazirano vodo.

Po želji postrezite z ledom in okrasite z vejicami timijana in rezinami limone.

2. Posebna limonada z zelišči

  • 1 l vode
  • 1 večja limona
  • dodatki po okusu: listi mete, melise, cvetovi sivke, sveže nabrana bezgova socvetja, akacijeva socvetja
  • sladkor po okusu

Postopek: Sok limone vmešamo v vodo, po okusu sladkamo in premešamo. Dodamo še liste ali cvetove aromatičnih rastlin: Limonado pustimo stati vsaj 30 minut, arome pa se iz rastlin izločajo še več ur, zato lahko z istimi rastlinami pripravimo več napitka.

Opomba:

  • meta in melisa limonadi dodata osvežilno aromo, ki prija v vročih poletnih dneh,
  • pri cvetovih sivke bodimo nekoliko previdnejši in jih zaradi intenzivnega vonja dodamo raje manj,
  • bezgovi in akacijevi cvetovi limonado obogatijo z rahlo sladkastim okusom in opojno aromo cvetočih gozdov; pri bezgovih in akacijevih cvetovih ni treba skopariti in jih lahko v vrč damo kar celo pest

3. Limonada z ingverjem in jabolki

Sestavine:

  • 2 zeleni jabolki,
  • 1 liter jabolčnega soka,
  • košček svežega ingverja (približno 1 cm),
  • 100 mililitrov limoninega soka,
  • 50 gramov sladkorja.

Postopek priprave:
Olupite jabolki in ju narežite na manjše koščke, prav tako pa olupite tudi ingver. Vse sestavine stresite v mešalnik. Po potrebi lahko mešanico na koncu precedite skozi kuhinjsko gazo. Ohladite in postrezite z rezinami jabolk.

Značke: Kulinarika
Ključne besede:
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ