Slovenska mladinska reprezentanca je odlično začela mladinsko svetovno prvenstvo v športnem plezanju

Slovenska mladinska reprezentanca je odlično začela mladinsko svetovno prvenstvo v športnem plezanju
13.08.2018 AVTOR: M.V., Foto: Yamaliev Timur

Slovenska mladinska reprezentanca je odlično začela mladinsko svetovno prvenstvo v športnem plezanju.

Mladinka Urška Repušič in kadetinja Lučka Rakovec sta postali mladinski svetovni podprvakinji v balvanskem plezanju, uspeh je s tretjim mestom dopolnila mladinka Vita Lukan. Kvalifikacije v težavnosti, slovenski paradni disciplini, se začenjajo danes.

V Moskvi se je 9. avgusta začelo mladinsko svetovno prvenstvo v športnem plezanju, na katerem se vse do 16. avgusta v težavnostnem, balvanskem in hitrostnem plezanju meri 669 mladih plezalcev iz 43 držav, tudi trinajst članov slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju pod vodstvom selektorja Anžeta Štremflja in trenerja Domna Švaba. Prvenstvo je odprlo tekmovanje v balvanih, kjer se je Slovenija veselila treh odličij.
V najstarejši kategoriji, med mladinkami, je z drugim mestom na mladinskem svetovnem prvenstvu v balvanskem plezanju 11. avgusta uspeh kariere dosegla Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak), ki je morala v Moskvi premoč priznati le Britanki Hannah Slaney. "Konkurenca je bila zelo močna, še posebej smo letos Slovenke v izjemni formi in tekmice same sabi, seveda poleg ostalih, ki prav tako trdo trenirajo. Za ta rezultat je bilo treba dati vse od sebe, ne le fizično, veliko vlogo je odigrala tudi psihična pripravljenost. Začela sem malo slabše, a sem se osredotočila in ostala zbrana vse do konca, ker po izkušnjah sodeč odloča vsaka malenkost, nič ni zagotovljeno do konca tekme. Edina sem splezala zadnji balvan in si zagotovila naslov podprvakinje. Bila sem res čustveno izčrpana in navdušena," je vtise strnila 18-letna plezalka iz Rač, tudi skupna zmagovalka mladinskega evropskega pokala 2018 v balvanih.
Njen uspeh je dopolnila Vita Lukan (ŠPO PD Radovljica), ki je na svetovnem prvenstvu pred dvema letoma kot kadetinja osvojila srebrno medaljo, letos pa med mladinkami stopila na tretjo balvansko stopničko.
Značke: Plezanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ