Tekma v športnem plezanju letos prvič v Kopru, na novi steni

Tekma v športnem plezanju letos prvič v Kopru, na novi steni
02.08.2022 AVTOR: M.V., Foto:
26. tekma svetovnega pokala v športnem plezanju se bo letos iz Kranja prestavila v Koper, iz dvorane na prosto.
Nova plezalna stena Plezalnega centra Koper – Plus Climbing bo 2. in 3. septembra gostila največja imena športnega plezanja. V teh dneh so na voljo že vstopnice za ogled tekme. Brezplačne ponuja PRVA, generalni sponzor slovenske reprezentance, lahko pa jih kupite tudi na prodajnih mestih Eventima.

Slovenska reprezentanca v športnem plezanju sodi v sam vrh tega športa in končno je tudi Slovenija dobila infrastrukturo na najvišjem nivoju. Plezalni center Koper – Plus Climbingse ponaša z novo zunanjo plezalno steno, ki bo z zdajšnjim plezalnim centrom združevala discipline balvanskega, hitrostnega in težavnostnega plezanja.

Člani slovenske reprezentance bodo imeli na voljo najboljše pogoje za trening. Prav vsi se veselijo tekme in treningov na novi steni: "Odlično je, da smo v Sloveniji dobili tako dobro steno, saj smo v primerjavi z drugimi državami v velikem infrastrukturnem manku. Verjamem, da bomo sedaj lahko v Sloveniji naredili več kakovostnih treningov. Hkrati pa upam, da je ta projekt spodbudil tudi ostale občine v izgradnjo podobnih projektov, saj je plezanje v ogromnem porastu, tako pri nas kot po vsem svetu," je veselje nad novo pridobitvijo izrazil selektor slovenske reprezentance v športnem plezanju Gorazd Hren.

Po 25 letih tradicije organizacije tekem v Kranju se karavana seli na Obalo. Nova plezalna stena, ki je primerljiva s podobnimi v tujini, bo v začetku avgusta namenjena treningu reprezentance, 2. in 3. septembra pa bo na njej tekma svetovnega pokala. "Po večkratnih priporočilih in opozorilih Mednarodne plezalne zveze, da stara plezalna stena v Kranju ni več primerna za tekmo svetovnega pokala, smo lahko letos tekmo za svetovni pokala v težavnostnem plezanju končno prestavili na novo lokacijo, na novo zunanjo plezalno steno v Koper. S tem se bo nivo tekmovanja dvignil za več stopničk. Poleg tega, da bo nova plezalna stena  ponudila najboljše pogoje tekmovalcem, bo v Kopru lahko tekmo spremljalo tudi veliko večje število gledalcev. Skupaj z Mestno občino Koper pripravljamo dvodnevni plezalni program, ki bo namenjen širši javnosti," je tekmo napovedal organizacijski vodja tekmovanja Matej Planko.


V petek, v času kvalifikacij, bo program namenjen osnovnošolcem. Imeli bodo možnost preizkusiti plezanje na mobilni plezalni steni in sodelovati v mini olimpijadi. Že v petek zvečer bo polfinale najboljših. V soboto popoldne bo rekreacijsko tekmovanje v hitrostnem plezanju, zvečer pa veliki finale v težavnosti najboljših športnih plezalcev sveta. S tem še ne bo konec dogajanja, za zaključek pestrega dogajanja bo še koncert priznane glasbene skupine. Oba dneva bodo lokalni ponudniki predstavljali svoje izdelke in storitve, prav tako se bodo predstavili tudi partnerji dogodka.

Značke: Plezanje
Ključne besede:
športno plezanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ