Tudi drugo leto bo Kranj gostil najboljše plezalce

Tudi drugo leto bo Kranj gostil najboljše plezalce
07.10.2021 AVTOR: M.V., FOTO: Janja Garmbret FB

Mednarodna zveza za športno plezanje (IFSC) je razkrila koledar tekmovanj in drugih dogodkov nove sezone 2022.

Karavana se bo septembra spet ustavila v Sloveniji, kjer bo 2. in 3. septembra 2022 tekma svetovnega pokala v težavnosti.
Novo sezono bodo odprli marca z 18. generalno skupščino federacije v Salt Lake Cityju v Utahu v ZDA. Prihodnjega septembra se bo po načrtih karavana z Janjo Garnbret na čelu ustavila tudi v Sloveniji na tekmi svetovnega pokala v težavnosti. V skladu s sporočilom, ki so ga posredovali pri Mednarodni zvezi za športno plezanje (IFSC), bo svetovni pokal v Sloveniji 2. in 3. septembra. Po vsej verjetnosti v Ljubljani, vendar pa bodo lokacijo določili naknadno. Stara dvorana v Kranju namreč več ne ustreza merilom za tekmovanja najvišje ravni.

Na sporedu svetovnega pokala bo vsega skupaj trinajst tekmovalnih postaj v desetih držav na treh celinah. Tradicionalnim prizoriščem v Švici, Avstriji in Franciji, torej Meiringenu, Villarsu, Innsbrucku, Chamonixu in Brianconu, se bodo pridružila nova. Prvič se bo sezona odprla v Rusiji s tekmama v balvanih in hitrosti od 1. do 3. aprila v Moskvi. Na sporedu svetovnega pokala je prvič Bali v Indoneziji s tekmama v težavnosti in hitrosti od 22. do 24. septembra.

Na Bavarskem prvič nova kombinirana disciplina

Salt Lake City bo gostil svetovni pokal dva konca tedna zaporedoma tako kot letos maja. Na sporedu so tudi tri azijske postaje, Seul v Južni Koreji, Japonska in Kitajska. Za zadnji dve lokaciji še nista določeni. Postaja na Kitajskem bo pomenila tudi konec sezone svetovnega pokala.

Vrhunec sezone bo evropsko prvenstvo v hitrosti, balvanih in težavnosti avgusta v Münchnu. Prvenstvo stare celine na Bavarskem bo prineslo tudi tekmovalno novost, prvič bo zaživela nova kombinirana disciplina balvani in težavnost, v formatu, ki bo tudi na poletnih olimpijskih igrah leta 2024 v Parizu.

Letos na OI v Tokiu je olimpijska premiera športnega plezanja vsebovala mnogoboj hitrosti, balvanov in težavnosti. Zgodovinsko prvo zlato olimpijsko kolajno je osvojila Janja Garnbret. Mnogoboj v kombinaciji treh posamičnih disciplin ni več del tekmovalnega sporeda.

Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ