Ultimate frizbi

Ultimate frizbi
21.07.2022 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Frizbi zveza Slovenije (FZS) se ukvarja s tekmovalnim razvojem in promocijo športa Ultimate frizbi - najboljšega športa, za katerega še niste slišali.

V Sloveniji se je od ustanovitve prvega društva leta 2005 frizbi razširil na vse konce države. Ultimate tako sedaj igra 200 igralcev, ki se srečujejo na državnih prvenstvih in z lanskim letom tudi na Slovenski Ultimat ligi. Z začetkom šolskih tekmovanj in šolske Ultimat lige, Ultimat frizbi pridobiva vse več ljubiteljev tega atraktivnega športa. V svetu ga igra že preko sedem milijonov ljudi.

Ultimate frizbi je nekontaktna moštvena igra, v kateri je cilj sedemčlanske ekipe, da s podajanjem in ujemanjem diska (frizbija) doseže točko v nasprotnikovi končni coni. Posebnost športa je, da si igralci sodimo sami brez sodnikov, kar spodbuja “fair play ”, spoštovanje nasprotnika in obenem ne ovira intenzitete in tekmovalnosti.

ZGODBA SVETOVNEGA PRVENSTVA - World Junior Ultimate Championships 2016

Avgusta 2016 se bo v jugozahodnem poljskem mestu Wrocław odvijalo svetovno mladinsko prvenstvo v Ultimate frizbiju – World Junior Ultimate Championships 2016. Gre za velik in atraktiven enotedenski dogodek, kjer se bodo med seboj pomerile U20 ženske in moške reprezentance z vsega sveta.

V obe diviziji, tako moško (men) kot žensko (women), svoje ekipe prvič v zgodovini pošilja tudi Frizbi zveza Slovenije! Mladi frizbijaši se že pridno pripravljajo in po dveh tako imenovanih »tryout-ih« - 5. decembra 2015 in 6. februarja 2016 so selektorji izbrali ekipi, ki bosta potovali na Poljsko. Poleg dobre pripravljenosti in tehničnega znanja, je pri izbiri igrala veliko vlogo tudi Spirit Of The Game – igralčev športni duh. Izbrali so jih selektorji Blaž Jakopin in Matic Kuselj (men reprezentanca) ter Luka Banović in Jernej Mihelač (women reprezentanca).

WJUC 2016 našim Juniorjem predstavlja nepozabno izkušnjo, kjer bodo lahko uživali v igri z najboljšimi mladimi igralci celega sveta, spletli nove prijateljske vezi, okrepili športni duh in doživeli enega največjih dogodkov tega športa. Želimo jim uspešne priprave in vso srečo!

Značke: Aktivnosti
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ