V Črni na Koroškem odprli najdaljšo jeklenico za spuste v Sloveniji

V Črni na Koroškem odprli najdaljšo jeklenico za spuste v Sloveniji
06.07.2020 AVTOR: M.V., FOTO: Občina Črna na Koroškem

Navdušenci ob spustu drvijo s hitrostjo do 120 kilometrov na uro. Za obiskovalce jeklenico odprejo v četrtek, 9.7.

V Črni na Koroškem so odprli novo turistično atrakcijo, najdaljšo neprekinjeno jeklenico za adrenalinske spuste v Sloveniji. V poklon sedmim domačinom, ki so bili udeleženci zimskih olimpijskih iger, so novo atrakcijo poimenovali Olimpline.

Spust po 1260 metrov dolgi jeklenici poteka z Navrškega vrha nad Črno navzdol proti črnjanskemu smučišču. Pristajalna ploščad je v bližini kmetije Kogelnik. Višinska razlika med začetno in končno točko je 200 metrov. Spust po jeklenici traja približno eno minuto, adrenalinski navdušenci pa lahko pri tem dosežejo hitrost do 120 kilometrov na uro.

Višinska razlika med začetno in končno točko je 200 metrov. Spust po jeklenici traja približno eno minuto, adrenalinski navdušenci pa lahko pri tem dosežejo hitrost do 120 kilometrov na uro. Po jeklenici so se že spustili nekateri nekdanji olimpijci in drugi koroški športniki, za ostale obiskovalce jeklenico odpirajo v četrtek, 9. julija.

Olimpline je del čezmejnega projekta Naravni geološki igralni prostor Peca z akronimom NatureGame, ki se izvaja na območju Geoparka Karavanke. V okviru programa sodelovanja Interreg Slovenija-Avstrija je projekt sofinanciran s sredstvi evropskega sklada za regionalni razvoj in sredstvi avstrijske dežele Koroške. Naložba v Olimpline je vredna 484.000 evrov, od tega delež sofinanciranja iz programa Interreg znaša 198.000 evrov.

CENA SPUSTA je 40,00 € / osebo.  Vstopnico kupite najkasneje 1 uro pred terminom spusta v TIC Črna na Koroškem, Center 101, Črna na Koroškem.

Spust po OLIMPLINE je možen:

  • v času poletnih počitnic – od  1.7-31.8 - od četrtka do nedelje od 9-18 ure, ostale dni v tednu pa samo za skupine v številu najmanj 15 oseb,
  • od 1.5-30.6 ter od 1.9-31.10 - ob vikendih (v soboto in nedeljo)  od 9-18 ure
  • med 1.11-1.5 po predhodni najavi.
Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ